-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 18

Petro Gražulio siūlymas dėl draudimo „propaguoti homoseksualius santykius“ užtarėjų neranda

„Tvarkiečio“ Petro Gražulio siūlymas įtvirtinti administracinę atsakomybę už viešą homoseksualių santykių propagavimą užtarėjų Seime neranda.
Seimo narys Petras Gražulis
Seimo narys Petras Gražulis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienį Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) surengti pataisos klausymai teužtruko penkiolika minučių, nes konstatuota, jog diskusijos nėra – neatsirado nei vieno atstovo, kuris būtų pasisakęs už pataisą.

Komiteto surengtuose klausymuose pats pataisos iniciatorius nedalyvavo, o institucijos pateikė išvadas, jog teikiamas projektas prieštarauja ir šalies Konstitucijai, ir tarptautinėms konvencijoms, kurias yra ratifikavusi ir Lietuva.

„Visų institucijų atsakymai yra neigiami, todėl komitetui beliks teikti išvadą, kad projektas turi būti atmestas“, – sakė TTK pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas.

Vyriausybė pateikė išvadą, kad projekto nuostatos prieštarauja tiek tarptautiniams, tiek Europos Sąjungos teisės aktams.

Europos teisės departamentas konstatavo, kad projekto nuostatos suponuoja tai, jog „akivaizdžiai turėtų būti vertintina kaip nediskriminavimo dėl seksualinės orientacijos principo pažeidimas“.

Seimas po pateikimo yra pritaręs P.Gražulio inicijuotoms Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų projektui, kuriuo numatoma „už viešą homoseksualių santykių propagavimą“ bausti nuo 2 tūkst. iki 10 tūkst. litų bauda. Dėl įstatymo projekto priėmimo dar nebalsuota.

Parlamentaras aiškino, jog jo teikiamos pataisos tikslas – įtvirtinti, jog „už teisingos ir darnios visuomenės vertybių viešą niekinimą, viešą raginimą jas niekinti būtų įtvirtinta administracinė atsakomybė“.

Reaguodamas į P.Gražulio iniciatyvą Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, kuria tiesiogiai paragino Lietuvos Seimą nepriimti įstatymo, numatančio baudas už homoseksualių santykių propagavimą, o prezidentei siūlė jį vetuoti, jei bus priimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius