2010 10 20

Pianisto K.Uinsko sugrįžimas

Ketvirtadienį Klaipėdos koncertų salėje apsilankys išskirtiniai muzikos pasaulio atstovai: pianistas Kasparas Uinskas, dirigentas Modestas Pitrėnas bei Kauno miesto simfoninis orkestras.
Vienas iš koncerto atlikėjų – pianistas K.Uinskas
Vienas iš koncerto atlikėjų – pianistas K.Uinskas / B.Butauto nuotr.

„Kasparas Uinskas turi viską, kas būdinga didžiam pianistui ir muzikui. K.Uinsko Niujorko debiutas tapo įspūdinga jo tarptautinės karjeros pradžia“, – taip rašė „New York Concert Review“ 2008 metais po atlikėjo debiuto „Weill Recital Hall at Carnegie Hall“ salėje. Tarptautinę karjerą pianistas pradėjo būtent minėtoje salėje.

Šalia solinių koncertų K.Uinskas prisideda ir prie kamerinės muzikos, bendradarbiauja su orkestrais. Maestro Juozas Domarkas yra pasakęs: „Aš seku Kasparo Uinsko karjerą nuo to momento, kai 2005 m. mes kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru atlikome F.Chopino  koncertą, kuris susilaukė didelio pasisekimo. Nuo pat pradžių įžvelgiau jame ne tik puikų virtuozą, bet ir nepaprastai gilų menininką“.

Beje, šį koncertą Kasparas tais metais grojo ir festivalyje „Klaipėdos muzikos pavasaris“. Tai buvo jo pirmasis pasirodymas Klaipėdos koncertų salėje.

Dirigento M.Pitrėno artistiškumas – natūralus, nesurežisuotas, jis skverbiasi iš vidaus.

Jis yra vienas profesionaliausių, perspektyviausių ir labiausiai vertinamų jaunųjų Lietuvos dirigentų. Chorinį, operinį ir simfoninį dirigavimą jis studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tobulinosi garsiojoje Zalcburgo muzikos ir vaizduojamojo meno aukštojoje mokykloje „Mozarteum“. Vėliau dalyvavo žymių dirigentų seminaruose bei meistriškumo kursuose.

2006 m. pradžioje, jis tapo Kauno simfoninio orkestro vyriausiu dirigentu.

Talentingo dirigento veikla neapsiriboja tik darbu su kauniečių orkestru. Jau dvejus metus M. Pitrėnas yra ir Latvijos nacionalinės operos Rygoje vyriausiasis dirigentas. O lapkritį Modestas dviems mėnesiams išvyks į Kelną, Diuseldorfą, kur yra kviečiamas diriguoti šių miestų operos teatruose.

Koncertas Klaipėdos koncertų salėje – spalio 21 dieną, ketvirtadienį, 18 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius