Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 12

Pievų ir ganyklų nušienavimo terminas – rugpjūčio 1 d.

Paramos už žemės ūkio naudmenų ir kitus plotus paraiškas šiais metais pateikusių ir prašančių paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemones pareiškėjų ūkiuose nuo rugpjūčio 1 d. intensyviai vykdomos patikros, kurių metu Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) specialistai tikrina, kaip pareiškėjai laikosi geros agrarinės ir aplinkosaugos būklės reikalavimų. Vienas tokių reikalavimų – ganyklos arba pievos, taip pat daugiametės ganyklos arba pievos, naudojamos gyvuliams ganyti, turi būti nuganytos arba nušienautos iki rugpjūčio 1 d.
Karvė.
Karvė / „Scanpix“ nuotr.

Šienas ar nupjauta žolė ganyklose arba pievose, taip pat daugiametėse ganyklose arba pievose turi būti sutvarkyta – išvežta iš lauko; žalioji masė šienavimo metu susmulkinta ir tolygiai paskleista ganyklų arba pievų, taip pat daugiamečių ganyklų arba pievų plotuose; šienas sudėtas į kūgius arba lauke paliekamas supresuotas šienas. Šie darbai taip pat turi būti atlikti iki kiekvienų metų rugpjūčio 1 d.

NMA patikras atliekantys darbuotojai pastebi, kad nemažai pareiškėjų klaidingai mano, kad nušienauti pievas ir ganyklas reikia iki rugpjūčio 15 d. Pažymėtina, kad tik praėjusiais metais, t. y. 2012 m., nušienavimo terminas, atsižvelgiant į tai, kad didžiojoje Lietuvos dalyje vyravo drėgmės perteklius, kuris turėjo įtakos šienavimo ir šieno sutvarkymo darbams, žemės ūkio ministro įsakymu buvo pratęstas iki rugpjūčio 15 d.  

 
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius