Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 30

Piketas dėl išlikimo

Marijampolės, Šakių bei Kazlų Rūdos atliekas tvarkančių bendrovių darbuotojai bijo prarasti darbo vietas. Jų nuomone, šioje apskrityje atliekų tvarkymo sistema kuriama neskaidriai.
Trispalvės
Trispalvės / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Komunalininkai prie Marijampolės apskrities pastato surengė piketą. Pasak UAB „Marijampolės švara“ profesinės sąjungos lyderės Teresės Senkuvienės, juos labiausiai baugina parengtas apskrities atliekų tvarkymo planas, kuriame yra numatyta, jog atliekų tvarkymo operatoriumi galės būti tik tos įmonės, kurios jau turi aplinkos vadybos sistemos (AVS) sertifikatus.

Nei „Marijampolės švara“, nei kitų apskrities savivaldybių komunalininkai tokių sertifikatų neturi.

„Kiek žinome, AVS sertifikatus Lietuvoje turi tik dvi įmonės – Kauno savivaldybės įmonė „Kauno švara“ ir dar viena įmonė iš privačios „Rubicon Group“ įmonių grupės, dirbanti Vilniuje. Kauniečiai vargu ar turėtų finansinių galimybių plėsti savo veiklą, o vilniečiams ši plėtra būtų labai paranki. Todėl kas gali paneigti, kad Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo planas yra parengtas būtent ne jiems? Juolab kad kitose apskrityse kuriant atliekų tvarkymo sistemas tokių reikalavimų operatoriams keliama nebuvo“, – LŽ teigė piketuotojai.

Kiek buvo siūlymų, į tiek atsižvelgėme, niekas nedraudė pateikti savus įvairių plano nuostatų formulavimus, bet jų nesulaukėme. Surengtame Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdyje tikino A.Mieliauskas.

 

Anot jų, jei į Marijampolės apskritį ateitų kitas atliekų tvarkytojas, darbo netektų daugiau kaip 200 komunalininkų.

Marijampolės apskrities vadovai pritaria, kad būsimame atliekų tvarkytojų konkurse galėtų dalyvauti ne vienintelė, bet visos tuo užsiimančios bendrovės. Tačiau tai turi nuspręsti savivaldybių vadovai, kurie yra ir sistemą diegiančio Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro dalininkai. Šie vėliau prasitarė, kad pritaria plano reikalavimų sušvelninimui ir netgi buvo pateikę tokius siūlymus Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro direktoriui Antanui Mieliauskui.

„Kiek buvo siūlymų, į tiek atsižvelgėme, niekas nedraudė pateikti savus įvairių plano nuostatų formulavimus, bet jų nesulaukėme“, – surengtame Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdyje tikino A.Mieliauskas, aiškindamas, kad piketuotojai yra suklaidinti tų, kurie nevisiškai suprato plano formuluotes. „Mūsų veikla yra visiškai skaidri“, – dievagojosi Atliekų tvarkymo centro direktorius.

Visų penkių Marijampolės apskrities savivaldybių merai kartu su apskrities vadovais nusprendė apsidrausti – pakeitė tvirtinamo atliekų tvarkymo plano formuluotes, kad dalyvauti netrukus vyksiančiame atliekų operatorių konkurse galėtų bet kuri komunalinių paslaugų įmonė. Turėti AVS sertifikatą ji privalės tik po 2011 metų, kai jį gaus ir pats Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras. Tą įmonės galės padaryti pasinaudodamos ES parama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius