-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 02

Piketuotojai prie Italijos ambasados Vilniuje: italai užsimerkia prieš Rusijos agresiją Ukrainoje

Prie Italijos ambasados Vilniuje antradienį surengtas piketas, kurio dalyviai protestavo prieš pasyvią Italijos poziciją dėl Rusijos karinės agresijos Ukrainoje.
Piketo akimirka
Piketo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot piketuotojų, neveiksni Europos Sąjungos politika privertė ateiti juos prie Žvėryne esančios Italijos ambasados. Jie piktinosi, kad Italija šiuo metu pirmininkauja ES, tačiau jos pirmininkavimas visiškai nejuntamas.

Viena iš piketo iniciatorių Rūta Morkutė atsinešė puodą makaronų, kurie simbolizavo Italijos apgaulę: „Kiek galima kabinti makaronus visai Europai ir nereaguoti į tai, kad Ukrainoje žūsta nekalti žmonės, kiek galima tylėti ir nieko neveikti?“

Piketuotojai piktinosi Europos lyderių neveiksnumu: „Matant, kas vyksta Ukrainoje ir kaip yra klausoma Putino, o tuo pat metu Ukraina prievartaujama, yra klaiku”.

Spaudimą Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai derėtis su Vladimiru Putinu R.Morkutė prilygino moters atleidimui savo prievartautojui: ,,Tai yra tas pats, kaip spausti išprievartautą moterį derėtis ar atleisti prievartautojui”.

Kiek galima kabinti makaronus visai Europai ir nereaguoti į tai, kad Ukrainoje žūsta nekalti žmonės, kiek galima tylėti ir nieko neveikti, – piktinosi piketo organizatorė.

Anot piketo iniciatoriaus Vytauto Danilevičiaus, reikia reikalauti efektyvių Italijos sprendimų, svarbu žinoti, kiek ilgai Italija bus pasyvi.

V.Danilevičius informavo, jog trečiadienį bus organizuojamas panašus piketas prie Prancūzijos ambasados.

Italija vadovaus ES užsienio politikai

Rugpjūčio 30 dieną  Italijos užsienio reikalų ministrė Federica Mogherini ES viršūnių taryboje išrinkta ES įgaliotine užsienio reikalams. Šis rezultatas yra vertinamas kaip bene vienintelis Italijos pasiekimas užsienio politikoje.

F.Mogherini, iki šiol vadinta Rusijai palankia politike, laikraščiui „Coriere della Sera“ yra pareiškusi, jog V.Putinas niekada negerbė įsipareigojimų, kuriuos prisiėmė Ženevoje, Normandijoje, Berlyne.

Kaip tvirtina F.Mogherini, jis neišnaudojo progos viską pakeisti, paveikiant separatistus po to, kai buvo numuštas Malaizijos lėktuvas. Anot F.Mogherini, atstumas tarp įsipareigojimų ir konkrečių veiksmų buvo akivaizdus, tačiau Italijos reikalų ministrė teigia, kad konfliktas Ukrainoje turi tik diplomatinį sprendimą.

Italija nesiūlo pradėti derybų su Islamo valstybe (IS) dėl karo Irake nutraukimo, taip pat neprieštarauja JAV kariniams smūgiams, nors ten taip pat žūsta šimtai ir tūkstančiai žuvusių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius