Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 02 23

Piktnaudžiavimu, sukčiavimu ir dokumentų klastojimu įtariamas Radviliškio meras Antanas Čepononis neteko posto

Radviliškio rajono taryba nusprendė patenkinti mero Antano Čepononio prašymą atleisti jį iš pareigų. Tam pritarė 19 tarybos narių. Merą STT pareigūnai sulaikė pernai gruodžio 19 dieną įtardami piktnaudžiavimu, pasikėsinimu sukčiauti ir dokumentų klastojimu.
Antanas Čepononis
Antanas Čepononis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Korupcijos skandalas Radviliškio savivaldybę krečia nuo praėjusių metų gruodžio vidurio. STT pareigūnai A.Čepononį sulaikė gruodžio 19 dieną, jam pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo. Po ilgiau nei mėnesį trukusio sulaikymo, A.Čepononis už 30 tūkst. litų užstatą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti buvo paleistas iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus.

A.Čepononis atleisti jį iš pareigų paprašė pats. Kaip 15min.lt informavo Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Irma Krinickaitė, dabar jau buvęs meras dalyvavo posėdyje ir išdėstė savo motyvus, kodėl nusprendė trauktis iš pareigų.

„Jis sakė, kad nori palikti pareigas pats, siekdamas, kad nesutriktų savivaldybės veikla ir būtų tęsiami pradėti darbai. Taip pat A.Čepononis padėkojo tarybos nariams už moralinę paramą bei per devynerius metus nuveiktus darbus. Siekdamas nedaryti įtakos tarybos nariams jis šio sprendimo svarstyme nedalyvavo“, – sakė I.Krinickaitė.

Dėl mero atleidimo buvo balsuojama slaptai, sprendimą palaikė 19 iš 20 posėdyje dalyvavusių tarybos narių. Radviliškio rajono mero pareigas ir toliau eis vicemeras Kazimieras Augulis.

Kada Radviliškis turės naują merą, dar nėra žinoma. Kitas rajono tarybos posėdis įvyks kovo 29 dieną, tačiau ar jame bus teikiama naujo mero kandidatūra, dar nėra žinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius