Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 19

Piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi įtariama Vaistų kontrolės tarnybos vadovė neigia savo kaltę

Piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi kaltinama nušalintoji Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) viršininkė Aurelija Kulčickienė-Gutienė savo kaltės nepripažįsta ir duoti parodymus sutinka tik apklausus liudininkus.
Vaistai
Vaistai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tai A.Kulčickienė-Gutienė sakė ketvirtadienį vykusiame Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo posėdyje, kuriame Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Barkauskas perskaitė kaltinamąjį aktą.

Prokurorai nušalintąją VVKT vadovę kaltina tuo, jog ji, siekdama turtinės ir kitokios asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, padarė finansinių pažeidimų bei naudojosi savo vardu ir teisėmis.

Anot prokurorų, VVKT vadovavusi A.Kulčickienė-Gutienė 2008 metų pradžioje iš vertimų biuro „Vertimai“ pirko savo asmeninių dokumentų vertimo į anglų kalbą, brošiūravimo ir notarinio patvirtinimo paslaugų už beveik 600 litų, o vėliau, vengdama apmokėti sąskaitą asmeninėmis lėšomis, nurodė sau pavaldiems VVKT darbuotojams suklastoti dokumentus, kad sąskaita galėtų būti apmokėta iš jos vadovaujamos įstaigos biudžeto.

A.Kulčickienė-Gutienė taip pat kaltinama pažeidimais organizuojant viešųjų pirkimų konkursą.

Pasak prokurorų, VVKT rengiant konkursą 2 asmenų anglų kalbos mokymo paslaugoms pirkti, A.Kulčickienė-Gutienė buvo iš anksto susitarusi su vienos iš konkurso dalyvių – įmonės „Kalbos mokykla“ – atstovais ir šią įmonę protegavo.

Nesurengusi viešųjų pirkimų komisijos posėdžio ir vokus su konkurso dalyvių pasiūlymais atplėšusi savo kabinete bei pamačiusi, kad jos proteguojamos įmonės pasiūlymas nėra geriausias, A.Kulčickienė-Gutienė esą susisiekė su „Kalbos mokyklos“ atstovais ir paragino juos pakeisti savo pasiūlymą, kad šis būtų pripažintas geriausiu.

„Kalbos mokyklai“ laimėjus konkursą A.Kulčickienė-Gutienė išvyko gilinti anglų kalbos žinių į Didžiąją Britaniją.

Teismo posėdyje ketvirtadienį A.Kulčickienė-Gutienė teigė kaltinimus supratusi nepilnai. Anot jos, kaltinamajame akte esą daug netikslumų ir buvusios tvarkos klaidingų aiškinimų.

Nušalintoji VVKT vadovė savo kaltės nepripažino. Ji taip pat atsisakė duoti parodymus, pareiškusi, kad tai padarys tik apklausus bylos liudininkus.

Liudininkų apklausas nutarta surengti balandžio mėnesį.

Tyrimą dėl A.Kulčickienės-Gutienės veiklos Specialiųjų tyrimų tarnybą pradėjo 2008 metais.

Vykdant tyrimą, 2008 metų gegužės pabaigoje buvo atliktos kratos bei paimti dokumentai VVKT vadovų darbo vietose, Sveikatos apsaugos ministerijoje bei kelių farmacinių kampanijų buveinėse.

Netrukus A.Kulčickienė-Gutienė buvo nušalinta nuo VVKT vadovės pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius