Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 26

Pipiro žudiko Beniuko augintinis leisgyvis atsidūrė gyvūnų globėjų rankose (nuotraukos, atnaujinta 15.55 val.)

Kraupiai šunelį Pipirą nužudęs 22 metų Svajūnas Beniukas artimiausiu metu neteks ne tik laisvės, tačiau ir savo auginto taksų bei spanielių veislių mišrūno. Leisgyvis šuniukas ketvirtadienį atsidūrė gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ specialistų rankose.
S.Beniuko šuo
S.Beniuko augintinis „Nuaro“ specialistų rankose atsidūrė leisgyvis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Esu gyvūnų mylėtojas“. Panašu, jog šie S.Beniuko žodžiai, žurnalistams pasakyti po šį pirmadienį vykusio Kauno rajono apylinkės teismo posėdžio, buvo gryniausias melas. Ketvirtadienį skundą gavę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai susisiekė su „Nuaro“ darbuotojais ir paprašė, jog šie nuvyktų į Radvilėnų plentą, esantį Kaune, paimti bute palikto šuniuko.

„Nuvykus paaiškėjo, kad likimo valiai šunelį buvo palikęs liūdnai pagarsėjęs ir nežinia kur dabar esantis S.Beniukas. Šunelis buvo paliktas bute, kurį nuomojosi S.Beniukas“, – 15min.lt teigė gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

Buto šeimininkai rūpintis šuneliu atsisakė. Kadangi S.Beniukas artimiausiu metu keliaus už grotų, „Nuaro“ atstovai ketina kreiptis į teismą ir prašyti, jog taksų ir spanielių veislių mišrūnas oficialiai būtų atimtas iš dabartinio savininko.

Anot J.Gustaitienės, apie 2 mėnesių S.Beniuko augintinis yra itin baikštus – išsigąsta darant bet kokį staigesnį judesį. „Šuniukas pas mus pateko labai alkanas. Jam iki 38,5 laipsnių Celsijaus pakilusi temperatūra. Jis neženklintas ir neregistruotas. Šiuo metu jis yra mūsų veterinarų rankose“, – kalbėjo J.Gustaitienė.

Papildyta 15.55 val. Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams skundas dėl likimo valiai palikto šunelio buvo perduotas iš centrinės tarnybos būstinės. Kadangi S.Beniukas yra registruotas Jurbarko rajone, iš pradžių skundas buvo perduotas šio regiono valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Vėliau išsiaiškinus, jog šunelio savininkas gyvena Kaune, darbo ėmėsi laikinosios sostinės Veterinarijos skyriaus specialistai.

„Nuvykus į vietą, to buto savininkai pareiškė, jog jie neprižiūrės šuns. Tuomet mums neliko nieko kito, kaip kreiptis į „Nuarą“, – tvirtino Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos skyriaus vedėjas Marius Kaziliūnas.

Anot specialisto, už grotų keliausiančiam S.Beniukui priklausančio šuns likimas gali išsispręsti dviem keliais – arba teisių į savo augintinį atsisakys pats savininkas, arba sprendimą atimti šunelį iš S.Beniuko priims teismas. „Tik tokiu atveju šuneliui galėsime rasti nuolatinius globėjus. Dabar žmonės jį gali priglausti tik laikinai“, – teigė gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė J.Gustaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius