-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 27

„Piramidė live“ – gaivus vasaros festivalis ar finansinė piramidė?

Gruodžio mėnesį keletas vyrukų iš Šiaulių, Akmenės ir Joniškio kalbėjo uždegančiai – turėsime tikrą geros muzikos vasaros festivalį nuostabioje vietoje ir su garsiais atlikėjais! Sausio mėnesį vaikinai nutilo. Dabar jie prabilo apie tarpusavio pykčius ir skolas. Organizatorius teigia suradęs naują komandą, tačiau senoji atskleidžia faktų, kaip jie neva buvę apgauti.
Festivalio programos fragmentas
Festivalio programos fragmentas / Svetainės ekrano kopija

Keturi vyrai nejaukiai pradeda pokalbį. Sako, kad pradėjo darbą su dideliu užsidegimu dar liepos mėnesį. Ėmėsi ieškoti tinkamos vietos dideliam festivaliui, nuo kurio turėtų prasidėti visų kitų vasaros festivalių maratonas.

Vyrai pasakojo, kaip nuo ryto iki vakaro lakstė po įstaigas, susirašinėjo su įvairiomis grupėmis, ieškojo rėmėjų, dėliojo visą tris dienas truksiančią fiestą vaizdo kūrimo kompiuterinėse programose.

Kalba eina apie birželio viduryje planuojamą „Piramide live“ festivalį, kurio pagrindiniu organizatoriumi skelbiamas Deividas Labinas – tokio kalibro renginį organizuojantis pirmą kartą, tačiau sako dirbęs daugelyje kitų festivalių, kur daug išmokęs.

Išpūtė skaičius šimtus kartų

Visi nukentėjusiais save vadinantys buvę organizatoriai skaičiuoja tūkstantinius nuostolius. Sako, jog jiems buvo žadėta po 2000 eurų per mėnesį. Po festivalio – kiekvienam po 20 tūkst. Jie skaičiuoja, kad dirbti pradėjo daugmaž nuo liepos mėnesio.

Lapkričio mėnesį draugystė pradėjo šlubuoti. Vienas iš komandos narių dabar jau imasi už galvos: „Aš vos ant savo galvos nepasiėmiau 300 tūkst. eurų paskolos. Viskas per tai, kad Deividas mums melavo.“

Rodo ilgus internetinių pokalbių lapus. Ten Deividas iš tiesų įrodinėja, jog taip elgiasi visų festivalių organizatoriai – sako rėmėjams gerokai didesnius bilietų pardavimo skaičius, nei yra iš tiesų. Vėliau, kai atsiranda rėmėjų, viskas stoja į vietas. Tikri skaičiai gal net perauga sumeluotus?

„Bet juks mes esame komanda – mums negalima meluoti. Dabar aš ėjau su šituo padirbtu popieriumi į rimtą bendrovę tartis dėl rėmimo“, – rodo nukopijuotą dokumentą vienas iš buvusios komandos narių.

Festivalio svetainėje iki šiol minima „The Rasmus“, kurios fiestoje nebus, o fone skamba šios grupės kūrinys „In the Shadows“.

Ekrano kopijoje rašoma, kad lapkričio mėnesį, vos paskelbus bilietų pardavimą, jau buvo parduota bilietų už beveik 90 tūkst. eurų. Su tokiais tempais galima tikėtis, kad gruodžio viduryje jau buvo apie 200 tūkst.

„Buvau asmeniškai per pažįstamus informuotas, kad parduota bilietų tik už 6000 eurų – tik apie 200 bilietų! Tame išraše yra nupiešti keli papildomi skaičiai. Pasakiau apie tai Deividui, susipykome. Dar kurį laiką bandėme dirbti kartu, bet netrukus tapo aišku, kad nieko iš to nebus“, – pasakojo vienas buvusių organizatorių.

Lapkričio mėnesio ekrano kopija
Lapkričio mėnesio ekrano kopija

Manipuliavimas parduotų bilietų skaičiumi – dar ne visi fokusai, kuriuos atskleidė buvusi komanda. Jie priminė, kad festivalio aktyvi reklama prasidėjo nuo „Rammstein“ grupės. Vėliau atsirado „Scooter“. Dar vėliau – „The Rasmus“, „Papa Rouch“, SEL.

Kas melavio labiau?

Vaikinų pokalbiuose matyti, kaip visi džiaugiasi, jog „Scooter“ atsisakė vieno savo koncerto, kad tik patektų į „Piramidę“! Kurį laiką specialiai festivaliui sukurtoje „Facebook“ paskyroje kai kurie šių atlikėjų buvo reklamuojami. Ypač „The Rasmus“ ir SEL.

SEL grupės reklamos iki šiol nėra, nors sausio mėnesį buvo pasirodžiusi.

Save nukentėjusiais laikantys atskleidė, kad „The Rasmus“ – dėmesio verta grupė, kuri užsiprašė apie 60 tūkst. eurų vien už pasirodymą, neskaičiuojant visų papildomų poreikių. Pinigų norėjo iškart.

Beje, festivalio svetainėje iki šiol minima, kad ši grupė dalyvaus, o fone skamba šios grupės kūrinys „In the Shadows“.

Dabar šių grupių nė su žiburiu nerasi – nei „Facebook“, nei festivalio svetainėje. Kai kurios grupės jau buvo reklamuojamos, kai pradėti pardavinėti bilietai. Vidutinė bilieto kaina – apie 30 eurų. Dabar festivalio flagmanais liko „Tautinis Brandas“.

Iš šio reikalo pasitraukę vyrai mano, kad jiems turi būti sumokėtas atlygis už iki šiol atliktus darbus. Jų manymu, tokios skyrybos būtų teisingos, tačiau tvirtina, kad iš Deivido nieko negavo. Tiesa, nėra ir darbo sutarčių. Specialistai tik spėsčioja rankomis – kur darbo įrodymai?

„Nesu šventasis, bet šįkart tiesa yra mano pusėje. Yla visada išlenda iš maišo. Dirbau, stengiausi. Be to, laikiau Deividą šeimos nariu. Taškas buvo padėtas tada, kai supratau, jog man melavo. Aš jam nemelavau. Nebepykstu ant jo, tik nusivyliau“, – kalbėjo vienas jų.

Šantažas?

Pagrindinis festivalio organizatorius Deividas Labinas teigia, kad buvo kiek kitaip: „Sukūriau idėją, surinkau draugus, kurie galėtų padėti įgyvendinti ją. Šie žmonės, pabuvę neilgai, išėjo ir nieko apie tai nesakė. Galvoju – kažkas čia ne taip. Paskleidžiau gandą, kad pasiėmiau 300 tūkst. eurų paskolą – atsirado.“

Toliau organizatorius tikina, kad buvo gąsdinamas. Pavadintų tai net reketu ar grasinimu susidoroti, šmeižtu.

Kaip dėl festivalio dalyvių? „Dalyviai išlieka tokie pat. Atsisakė tik „The Rasmus“. Festivalis įvyks. Iš savo paskyros festivalio jau nereklamuoju, nes esu įvardijęs, kad yra kiti organizatoriai.“

O kur visos kitos užsienio žvaigždės? Organizatorius tik pasakė, kad niekur oficialiai apie tai informacijos nėra.

Festivalio FB ekrano kopija/Ekrano kopija
Festivalio FB ekrano kopija/Ekrano kopija

D.Labinas tvirtina, kad finansinė festivalio dalis stabili, tačiau teko dėl to parduoti automobilį. Paklaustas, apie žadėtus, bet nesumokėtus pinigus, teigia, jog žadėjo mokėti papildomai už atrastą rėmėją, o po festivalio – pasidalinti pinigus. Daugumą planavo investuoti į kitą festivalį.

Nieko nebuvo atrasta, niekas nebuvo padaryta! Už ką aš jiems skoloje?

„Kur yra sutartys ar kažkas panašaus? Juos pakviečiau kaip draugus į komandą. Už degalus aš iš savų lėšų jiems mokėjau. Už parduotą automobilį kaip paskatinimą daviau taip pat. Šiuo metu dirba pas mane kiti žmonės pagal paslaugų teikimo sutartį ir savanorystės dokumentus. O SEL – tikrai bus, tik ruošia teisininkė dokumentus“, – teigė organizatorius.

Dėl parduotų bilietų kiekio organizatorius teigė nieko negalintis atskleisti – sudaryta konfidencialumo sutartis su bilietų platintoju. Kalbėdamas apie skolas tikino, kad buvusi komanda nieko gero nenuveikė.

„Jie negavo algų, nėra sutarčių ir tik vienur kitur parašai išduoda, kad kažką darė. Parodykite, ką darė? Rytis rusiškai kalbėjo su „Tatu“ agentu, nes aš rusiškai nemoku? Gintaras? Nieko. Mantas? Nieko. Kokių pinigų jie nori?“ – klausimus žėrė D.Labinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius