Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 11

Pirmalaikius Seimo rinkimus pasiūlyta surengti birželio 3 d.

Trečiadienį Žmogaus teisių komitetas apsvarstė Seimo nutarimo dėl pirmalaikių Lietuvos Respublikos Seimo rinkimo projektą.
Seimo salė
Seimo salė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Projekto rengėjai siūlo paskelbti pirmalaikius Seimo rinkimus 2012 m. birželio 3 d., teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Komitete pritarta, kad yra tikslinga Seimo rinkimų datą nustatyti pavasarį ar vasaros pradžioje, tačiau suabejota, ar šiemet siūloma nustatyti pirmalaikių Seimo rinkimų vykdymo data „2012 m. birželio 3 d.“ būtų pakankama atsižvelgus į Seimo statute nustatytas įstatymų leidybos procedūras.

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad šiuo metu galiojančio Seimo rinkimų įstatymo nuostatos nenumato nustatytų terminų trumpinimo taisyklės pirmalaikių Seimo rinkimų organizavimo ir vykdymo atveju. Todėl jau ir šiuo metu (pagal projekte siūlomą nustatyti Seimo rinkimų datą – 2012 m. birželio 3 d.) skaičiuojant Seimo rinkimų įstatymo 9 straipsnyje nustatytus terminus nebūtų galimybių įstatymo nustatytais terminais įvykdyti visų pasirengimo rinkimams darbų.

Komitete išreikšta nuomonė, kad su įstatymu prasilenkiantis Seimo nutarimas negali būti priimtas, todėl buvo priimtas sprendimas projektą atmesti. Tačiau komitetas siūlo šioje Seimo kadencijoje priimti reikiamas pataisas Seimo rinkimų įstatyme ir kituose teisės aktuose, kuriomis nustatyti Seimo rinkimų datą pavasarį ar vasaros pradžioje, taigi tokiu atveju jau 2016 metais Seimo rinkimai būtų rengiami pavasarį ar vasaros pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius