Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2009 01 02

Pirmieji 2009-ųjų Kauno naujagimiai – keturi berniukai ir trys mergaitės (nuotraukos)

Pirmąją naujųjų, 2009-ųjų, parą Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) gimė septyni naujagimiai – keturi berniukai ir trys mergaitės. Kai kurie 15min.lt kalbinti laimingi tėveliai pasakojo, kad jų atžalos į pasaulį turėjo ateiti savaite anksčiau – per Kūčias ar Kalėdas.
„Sūnaus laukėme Kalėdoms, o jis laukė Naujų metų“, - juokėsi KMUK sausio 1-ąją sūnaus susilaukusi Kauno rajono gyventoja Žydrė.
„Sūnaus laukėme Kalėdoms, o jis laukė Naujų metų“, - juokėsi KMUK sausio 1-ąją sūnaus susilaukusi Kauno rajono gyventoja Žydrė. / 15min.lt/Raimondos Mikalčiūtės nuotr.

Antros dukros sausio 1-ąją susilaukęs kaunietis Juozas pasakojo, kad parsivežti naujagimę į namus tikėjosi jau prieš Naujuosius metus. Tačiau likimas papokštavo. Kūčių išvakarėse turėjusi gimti mergaitė sulaukė Naujųjų ir tik tada pradėjo belstis į pasaulį. Šiek tiek vėluojančios sesutės namuose labiausiai laukė šešiametė šeimos pirmagimė Gabrielė. Būtent jos sugalvotu Elzės vardu tėvai nutarė pavadinti antrąją dukterį.

„Kai sugalvojome vardą pirmai dukrai, galvojome, kad esame labai originalūs. Tačiau pradėjus eiti į darželį paaiškėjo, kad Gabrielių pilna. Tikimės, kad Elzių bus mažiau“, – šyptelėjo kaunietis. Vyras prasitarė, kad jo ir žmonos Dalios planuose yra ir trečias vaikas – sūnus.

„Mama šįkart pasistengė: pagimdė natūraliai ir gana lengvai. Todėl gali būti, kad ryšimės dar vienam vaikeliui“, – sakė dviejų mergaičių tėtis.

Netikėta gimimo diena ir svoris

„Sūnaus laukėme per Kalėdas, o sulaukėme tik kitais metais“, – šypsojosi į palatoje ramiai miegantį vaiką žiūrėdama Žydrė. Su vyru ir penkiamete dukra moteris gyvena Kauno rajone. Sausio 1 dieną gimęs antrasis poros vaikas dar neturi vardo. Mama neslėpė, kad anksčiau apgalvoti variantai jai nebeatrodo tinkami, o naujų išrinkti dar nespėjo. „Nenorim skubėti, nes vardas – rimtas dalykas. Juo žmogus bus šaukiamas visą gyvenimą“, – įsitikinusi mama. Anot moters, tiek jai, tiek vyrui netikėta buvo ne tik sūnaus gimimo diena, bet ir jo svoris. „Lyg ir nesimatė, daktarai nepranašavo, kad jis toks didelis. Pasirodo, pagimdžiau 4,5 kg vyrą“, – juokėsi laiminga mama.

Sūnaus laukėme per Kalėdas, o sulaukėme tik kitais metais. Šypsojosi į palatoje ramiai miegantį vaiką žiūrėdama Žydrė.

Vardą išrinko tik pamatę sūnų

Pirmagimio sūnaus Marko sausio 1-osios rytą susilaukę kauniečiai Mindaugas ir Diana juokauja, kad vaikelio gimimo diena – Kalėdų senelio dovana. „Sūnus turėjo gimti dviem savaitėmis vėliau. Todėl sakome, kad sūnų mums tokiu metu atnešė Kalėdų senis. Sūnus leido tėveliams pasilinksminti – gimdymas prasidėjo tik sausio 1-osios ryte“, – pasakojo naujagimio tėtis.

Vyras pasakojo, kad, nors ir žinojo, jog susilauks sūnaus, vardo jam nebuvo išrinkę. Tačiau ilgai dėl jo nedvejojo: „Žiūrėjome, žiūrėjome į jį ir nutarėme, kad bus Markas“. 

Čia galite skaityti apie Naujųjų naktį uostamiestyje pasaulį išvydusius naujagimius. 

Čia galite skaityti apie Vilniuje iš sausio 31 d. į sausio 1-ąją gimusius vaikučius. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje