-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 21

Pirmieji orkestro koncertai – su talentinga pianiste

Penktuosius kūrybinės veiklos metus pradedantis Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia į pirmuosius šių metų koncertus Vilniuje ir Kaune.
Foto naujienai: Guoda Gedvilaitė: „Iš laisvos menininkės tapau mama“
Guoda Gedvilaitė / zmones24.lt

Sausio 23 dieną, 19 val., Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje ir sausio 24 dieną, 17 val., Kauno valstybinėje filharmonijoje orkestras atliks patrauklius, spalvingus prancūzų impresionistų C.Debiusi, M.Ravelio ir amerikiečių kompozitoriaus L.Bernsteino kūrinius. Šioje programoje dalyvaus pianistė Guoda Gedvilaitė, pasižymėjusi prestižiniuose tarptautiniuose renginiuose. Koncertuose diriguos Modestas Pitrėnas.

Į koncerto programą jo rengėjai įtraukė skirtingų temų ir nuotaikų kūrinius, tad nuobodžiauti neteks.

Koncerte skambės lyriškasis M.Ravelio kūrinys „Pavana mirusiai infantai“, taip pat „Mano motutė žąsis“, penkios pjesės orkestrui iš baleto muzikos, koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 G-dur, C.Debiusi simfoninis preliudas „Fauno popietė“, įkvėptas prancūzų poeto simbolisto S.Mallarme, Leonardo Bernsteino – „Kaukės“ iš simfonijos Nr. 2 fortepijonui ir orkestrui „Nerimo amžius“, žymiosios amerikiečių kompozitoriaus operetės „Kandidas“ uvertiūra.

Koncerto viešnia – pianistė G.Gedvilaitė. Tituluota muzikantė ne tik dalyvauja įvairiose šalyse rengiamuose festivaliuose ir koncertuose, bet ir dėsto fortepijoną Frankfurto prie Maino aukštojoje muzikos mokykloje, veda tarptautinius meistriškumo kursus Lietuvoje ir Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius