Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 05

Pirmoji modernios Lietuvos pažinimo programa Lietuvių diasporos jaunimui

Liepos 4 dieną Valstybės Pažinimo Centre „Global Lithuanian Leaders“ organizacija kartu su „Kazickų Šeimos Fondu“ paskelbė naujos, lietuvių diasporos jaunimui skirtos, profesionalių stažuočių ir modernios Lietuvos pažinimo programos „We Connect Lithuania“ pradžią.
„Global Lithuanian Leaders“ svečiai
„Global Lithuanian Leaders“ svečiai / Martyno Zarembos nuotr.
Temos: 1 Lietuva

„Jei norime, jog pasaulyje gyvenantis jaunimas taptų mūsų šalies ambasadoriais, turime jiems suteikti galimybę pažinti modernią, inovatyvią, šiandienos Lietuvą. Apie tai kokia ji graži, apie istoriją jie išgirsta iš senelių ir tėvų. Tai be galo svarbu. Bet norint, kad jaunimas jaustų pulsą šiandien, domėtųsi, turime kuo daugiau jų čia pakviesti, atsivežti ir parodyti tai ką turime geriausia, sukurti ryšį. Džiaugiamės su tokia programa startuodami kai Lietuva švenčia šimtmetį“, – pranešime žiniasklaidai sako Kotryna Stankutė-Jaščemskienė, tarptautininio globalių lietuvių tinklo „Global Lithuanian Leaders“ vadovė.

Martyno Zarembos nuotr./Kotryna Stankutė
Martyno Zarembos nuotr./Kotryna Stankutė

„We Connect Lithuania“ – tai stažuočių ir modernios Lietuvos pažinimo programa užsienyje gimusiems ir užaugusiems lietuviams. Jaunimo programa „We Connect Lithuania“ suteikia studentams galimybę įgyti profesinės patirties lyderiaujančiose įmonėse Lietuvoje, viešajame sektoriuje, nevyriausybinėse organizacijose ir inovatyviuose startuoliuose.

„Mes siekiame sukurti išskirtinę edukacinę kelionę į Lietuvą, kuri taptų neatsiejama kiekvieno jauno pasaulio lietuvio gyvenimo dalimi. Nuoširdžiai norime, kad kiekvienas pasaulio lietuvis turėtų galimybę pajusti autentišką modernią Lietuvą, įgyti patirties ir žinių profesinės praktikos metu. “, – apie iniciatyvos vizija pasakoja programos vadovė Kamilė Naraitė.

Šią vasarą į Lietuvą atvyko 20 motyvuotų, šaunių pasaulio lietuvių iš Australijos, JAV ir Kanados. Programos dalyviams pagal studijų kryptis pozicijas pasiūlė: „CGTrader“, „CSD engineers“, „Droplet Genomics“, LR Krašto Apsaugos Ministerija, „Nasdaq“, „Girteka“, „Versli Lietuva“, architektūros studija „Plazma“, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Baltijos Aplinkos Forumas, „Rytų Europos studijų centras“, LR Sveikatos Apsaugos Ministerija, „Savižudybių prevencijos biuras“, „Spectro Finance“, „Swedbank“.

Vieni iš programos iniciatorių yra filantropai Kazickai. Kazickų šeimos fondas remia švietimo, socialinius, kultūros projektus. „Mes tikime, kad jauniems žmonėms svarbu aplankyti savo protėvių žemę, turėti galimybę bendrauti su savo bendraamžiais, o svarbiausia – aktyviai įsitraukti į vertingas programas, kurios padeda plėsti savo žinias ir patirtį.“ – sako fondo vadovė Jūratė Kazickaitė. Projektu taip pat tiki ir paramą skyrė Čikagoje įsikūręs išeivijos „Lietuvos Fondas“.

Dalyviai ne tik gaus profesionalią darbo patirtį progresyviose įmonėse ir organizacijose, jie taip pat per šešias programos savaites turės galimybę pažinti modernią Lietuvą, keliaus aplink Lietuvą, susitiks su visuomenės ir verslo pasaulio lyderiais, tyrinės lietuvišką identitetą ir asmenines šaknis, turės galimybę savo idėjomis prisidėti prie Lietuvos ateities kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius