-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 30

Pirmokėlį vertėtų palydėti iki pat mokyklos durų

Rugsėjo 1 –ąją į uostamiesčio mokyklas pirmą kartą keliaus daugiau kaip 1600 pirmokų. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras mokinių tėvus ragina pasirūpinti, kad jų atžalos saugiai pasiektų klases, pasistengti, kad vaikai turėtų visas galimas eismo saugos priemones.
Pirmokėliai.
Pirmokėliai. / Renatos Linkutės/15min.lt nuotr.

„Pirmokėlių tėveliai turėtų būti ypač atsakingi. Rekomenduojama, kad bent jau pirmąsias dvi savaites jie palydėtų mažylius iki pat mokyklų durų. Pasirūpinti reikėtų ir tais vaikais, kurie į mokyklą eina ne pirmus metus. Įprastai mokinukai po vasaros atostogų dar nėra susikaupę, išsiblaškę, todėl pravers atžaloms vėl priminti kelių eismo taisykles ir kartu su vaikais nueiti iki mokyklos, atkreipti dėmesį į tai, kur ir kaip reikia pereiti gatvę. Nepakenks, jeigu vaikams priminsite šviesoforo spalvų reikšmes“ , – patarė Diana Butkienė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistė.

Klaipėdoje prie pėsčiųjų perėjų, ypač tų, kurios yra prie mokyklų, budės policijos pareigūnai, padėti mažiesiems eismo dalyviams suskubs ir vienos uostamiesčio kolegijos studentai. Visuomenės sveikatos specialistai ragina tėvelius aprūpinti savo atžalas šviesą atspindinčiais atšvaitais. Tačiau svarbu ne tik turėti atšvaitą, bet ir tinkamai jį nešioti.

„Labai svarbu, kad atšvaitas būtų prisegtas dešinėje drabužių pusėje, automobilio žibintų aukštyje kad jį matytų iš priekio atvažiuojantys vairuotojai. Juostinis atšvaitas dedamas ant dešinės rankos ties alkūne, o ant dešinės kojos žemiau kelio. Ant rankinės ar kuprinės atšvaitai dedami iš dešinės pusės (dešiniarankiams). Atšvaitą ant vaikų drabužių reikia pritvirtinti suaugusio žmogaus kelių lygyje. Šioje vietoje prikabintas atšvaitas maksimaliai atspindės autotransporto šviesas ir siųs įspėjamąjį signalą automobilio vairuotojui“ , – sakė D. Butkienė.

Prisegti ar prisiūti prie vaiko drabužių arba prikabinti prie kuprinės atšvaitai „apšviečia" vaiką 130-140 m atstumu nuo automobilio. Turintį atšvaitą vaiką vairuotojas, įjungęs trumpąsias šviesas, pastebės iš 140 metrų, o įjungęs ilgąsias – net iš 400 metrų atstumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius