Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 29

Pirmomis rudens savaitėmis Kuršių nerija lauks savanorių, norinčių rauti sumedėjusias pušeles

Rugsėjo 1-20 dienomis Kuršių nerijoje laukiami savanoriai, kurie gali prisidėti prie sumedėjusios augmenijos šalinimo talkų Naglių gamtiniame rezervate.
KNNP talkų koordinatoriai
KNNP talkų koordinatoriai / Kuršių nerijos TIC nuotr.

Data: rugsėjo 1-20 d.
Darbo vieta: Naglių gamtinis rezervatas.
Ką veikiame? Kertame, rauname pušeles! 

Dienos planas: keliamės ryte, pusryčiaujame „Zuikio darže”, išklausome instruktažą, vykstame iki rezervato, dirbame, grožimės gamta ir jaučiamės padarę kažką prasmingo. Vakare „Miško rajonėlis“ žada darbo nuovargį numalšinti linksmybėmis – tokiomis, kokios jos buvo vasarą! Darbo metu gyvūnijos išvengti nepavyks, tad pasiruoškite laukiniams nuotykiams.

Savanoriai norintys tapti šio projekto dalimi, registruokitės telefonu:
+370 677 45071 arba +370 692 06594

Vasarai einant į pabaigą ateina laikas svarbiems darbams. Tie, kas vasaros savaitgalius ar net visas savaites leido jaukiame Kuršių nerijos prieglobstyje, žino, koks žavingas šio pajūrio ruožo kraštovaizdis, o ypač smėlio kopos. Norint jas išsaugoti tokias, kokios jos yra, būtina žmonių pagalba. Du bičiuliai, Povilas Verslovas  ir Mindaugas Bepirstis, prieš mėnesį atsitiktinai susipažinę Nidos paplūdimyje, kartu su Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcija kviečia visus savanoriškai prisidėti prie gamtotvarkos plano vykdymo, šalinant sumedėjusią augmeniją Naglių gamtiniame rezervate.  

Kuršių nerijos TIC nuotr./Talka
Kuršių nerijos TIC nuotr./Talka

Gamtoje palaipsniui vykstanti natūrali sukcesija sąlygoja tai, kad miškas esantis šalia pilkųjų kopų buveinių plinta į atviras, dar neužžėlusias teritorijas. Kaip nuolatinis apsauginio kopagūbrio tvirtinimas ankstyvą pavasarį, lygiai taip pat – medžių ir krūmų šalinimas atvirose vietovėse – Baltųjų ir Pilkųjų kopų buveinėse, yra nuolatinis Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos uždavinys.

Norint palaikyti esamą kraštovaizdžio būklę, kuri į Kuršių nerijos nacionalinį parką pritraukia tūkstančius lankytojų, yra būtina palaikyti atviro kraštovaizdžio, europinės svarbos Baltųjų ir Pilkųjų kopų buveines.

„Nusprendusius atiduoti pagarbą Kuršių nerijos gamtai ir su nieko nesulyginamai jos atmosferai kviečiame prisijungti prie mūsų ir bent pusdienį ar du savanoriškai padirbėti iš peties. Visus atvykstančius apgyvendinsime ir pamaitinsime sočiais pusryčiais. Be to, tai unikali galimybė pabūti ten, kur žmogui draudžiama įžengti“, – prisijungti prie akcijos ragina jos iniciatoriai.

Rugsėjo 1-20 dienomis Kuršių nerijoje laukiami tie, kurie visą vasarą glaudėsi nerijos paplūdimiuose ir kopose, taškėsi vėsokoje Baltijos jūroje ir kitaip mėgavosi tuo, ką turime gražiausia. 

„Mūsų tikslas – šią akciją paversti kasmetine vasaros pratęsimo švente. Rugsėjį Kuršių nerijoje vis dar saulėta, galima net įdegti. Tad tai puiki galimybė dar kartą, gal net paskutinį šiais metais, ištrūkti į pajūrį. Ir ne tik pailsėti, bet ir padaryti vieną kitą prasmingą darbą.”, – sako idėjos autoriai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius