Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2010 01 11

„PKN Orlen“ neplanuoja perduoti „Klaipėdos naftos“ akcijų, užtikrino A.Sekmokas

Valstybės valdoma bendrovė „Klaipėdos nafta“ turi išlikti valstybės nuosavybe, dar kartą užtikrino praėjusį ketvirtadienį uostamiestyje apsilankęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas. Jis tikino, jog nei akcijų, nei valdymo koncernui „PKN Orlen“ neplanuojama perduoti, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Orlen
Orlen / Laikraščio „15 minučių“ nuotr.

„Visos valstybės institucijos ir Vyriausybė laikosi pozicijos, kad „Klaipėdos nafta“ yra strateginė įmonė, mūsų apsirūpinimas naftos produktais priklauso tik nuo jos. Ši įmonė turi išlikti valstybės nuosavybė“, – susitikęs su vietos valdžia ir verslininkais sakė ministras.

Pasak A.Sekmoko, Su Lenkijos vyriausybe kalbamasi apie tai, kad „Orlen Lietuva“ mūsų valstybei yra ekonomiškai svarbi ir bendrovė turi veikti sėkmingai.

„Neseniai lankydamasis Lenkijoje perdaviau premjero Andriaus Kubiliaus laišką. Jame sakoma, kad turėtų būti parašytas bendras, Lenkijos ir Lietuvos vyriausybių vadovų laiškas Rusijos premjerui Vladimirui Putinui, dar kartą primenant būtinybę atnaujinti naftos tiekimą „Družbos“ naftotiekiu. Ir tai, kad mes galbūt prisidėtume prie jo remonto darbų, jeigu toks poreikis kiltų“, –aiškino ministras.

Jis pripažino, kad toks politinis žingsnis gali būti neveiksmingas. Tai įrodo neseniai nutrauktas naftos tiekimas Baltarusijos naftos perdirbimo gamykloms.
Kitas, lengviau rezultatus duodantis sprendimas, apie kurį diskutuojama, – parama Lenkijos koncernui atnaujinant jam priklausančią Mažeikių elektrinę.

„Tai būtų labai naudinga ir Lietuvai, ir Mažeikių įmonei. Ten reikia daug investicijų modernizavimui. Vyriausybė pasiruošusi kalbėtis su Europos Sąjunga, kad būtų skirtas jos dalinis finansavimas dūmų filtrams. Taip būtų užtikrintas efektyvesnis gamyklos darbas, šilumos ir pigesnės elektros energijos tiekimas Vakarų Lietuvai“, – dėstė ministras.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje