-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 18

„PKN Orlen“ sprendimą dėl „Orlen Lietuvos“ lems ekonominiai argumentai – Lenkijos ambasadorius

Didžiausio Lenkijoje naftos koncerno „PKN Orlen“ sprendimą, ar parduoti „Orlen Lietuvą“, lems ekonominiai kriterijai, tvirtina Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Januszas Skolimowskis.
„PKN Orlen“
„PKN Orlen“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

"PKN Orlen" – biržos bendrovė, todėl sprendžiamasis yra ekonominis kriterijus", – interviu dienraščiui "Lietuvos žinios" tvirtino J.Skolimowskis.

Anot jo, "PKN Orlen" nusamdytas investicijų bankas "Nomura" rengia "Orlen Lietuvos" veiklos optimizavimo ekspertizę, kurioje bus numatyti ir ateities scenarijai – nuo galimybės išsaugoti esamą padėtį, iki dalinio arba visiško pardavimo.

"Dar anksti kalbėti, kurie koncernai turi daugiausia galimybių įsigyti šią naftos perdirbimo įmonę. Diskusijos dėl jos ateities ir pardavimo Rusijos koncernams yra grynai spekuliacinio pobūdžio. Tačiau atskiras klausimas – galimybė išspręsti logistikos problemas, su kuriomis susiduria "PKN Orlen" Lietuvoje", – tvirtino J.Skolimowskis.

"PKN Orlen" iki metų pabaigos atidėjo sprendimą dėl Lietuvos padalinio "Orlen Lietuva" likimo. Anksčiau skelbta, kad investicijų bankas "Nomura" paskelbs rekomendaciją dėl "Orlen Lietuvos" ateities rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje.

Lenkijos koncernas įsigijo vienintelę Lietuvos naftos perdirbimo gamyklą už 2,6 mlrd. JAV dolerių 2006 metais, bet dėl problemų su naftos tiekimu pelnas iš šios investicijos iki šiol nepateisino lūkesčių.

Ir Lenkija, kuri valdo kontrolinį "PKN Orlen" akcijų paketą, ir koncerno vadovybė ne kartą ragino Lietuvą imtis priemonių, kurios leistų sumažinti naftos transportavimo išlaidas ir padidintų naftos perdirbimo gamyklos pelningumą, bet derybos įstrigo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius