-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

Planai iškirsti mišką įsiutino doviliškius

„Informacija nuo visuomenės buvo sąmoningai slepiama“, – įsitikinę Dovilų seniūnijos gyventojai.
Anot doviliškio V.Švanio (viduryje), gyventojams pasakoma ne visa tiesa apie ketinimus kirsti Baičių mišką ir kasti karjerą.
Anot doviliškio V.Švanio (viduryje), gyventojams pasakoma ne visa tiesa apie ketinimus kirsti Baičių mišką ir kasti karjerą. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Miškas Dovilai

Žmonės sunerimę, kad be jų žinios ketinama iškirsti dalį Baičių miško ir kasti karjerus. Galimybe kasti karjerą ir eksploatuoti iš jo smėlį susidomėjo kelios kompanijos.

Anot Dovilų bendruomenės pirmininko Manto Kriščiūno, svarbi šio miško socialinė reikšmė – vargingai gyvenantys aplinkiniai gyventojai čia grybauja, renka uogas. „Be to, jei bus iškastas karjeras, stipriai padidės transporto eismas per Baičių gyvenvietę bei pačius Dovilus. Tai smarkiai pakenktų mūsų keliams“, – sakė jis. Bendruomenę palaikantys specialistai pabrėžia, kad brandus miškas – taip pat ir svarbus išteklis, svarbi gamtinio karkaso dalis.

Miškininkų teigimu, kirsti medžius ir kasti karjerą bus leidžiama tik tokiu atveju, jei būtų išeikvoti kiti smėlio šaltiniai. Kasti karjerą panorusios bendrovės dar turės atlikti poveikio aplinkai vertinimą.

Dovilų gyventojas Vytautas Švanys piktinosi tokio vertinimo, kai tyrimais turi pasirūpinti tuo suinteresuotos bendrovės, tvarka. „Nėra jokios logikos – bendrovė, kuri nori imtis verslo, turi pati save kontroliuoti”, – per susitikimą su valdininkais bei bendrovių, užsimojusių kasti karjerus, atstovais, sakė doviliškis.

Pasak Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojo Artūro Šulco, į gyventojų nuomonę bus dar ne kartą atsižvelgta ir jos paisoma. Kai į Baičių mišką nusitaikiusios bendrovės atliks poveikio aplinkai vertinimus, ketinama vėl sukviesti doviliškius, verslininkus, aplinkosaugininkus ir valdininkus prie vieno stalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius