Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 27

Planuojama tikrinti kiekvieną renovuojamą namą

Šiemet planuojama renovuoti daugiau daugiabučių nei bet kada. Siekdamos, kad visi darbai būtų atlikti kokybiškai ir saugiai Aplinkos ministerija, Valstybės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) ir Valstybinė darbo inspekcija (VDI) ketina kruopščiai tikrinti kiekvieną renovuojamą namą.
Daugiabučių renovacija
Daugiabučių renovacija

„Statybų sektorius pasižymi dideliu darbų saugos pažeidimų ir nelaimingų atsitikimų darbe skaičiumi. Pati renovacijos programa jau yra didelis iššūkis, bet neketiname sustoti – darbų kokybė ir darbuotojų saugumas privalo likti pirmoje vietoje“, – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis, kasmet darbe sunkiai susižaloja ir žūsta apie 200 darbuotojų, daugelis jų – statybų sektoriuje. Čia taip pat nustatoma ir daugiausia tiek darbo teisės, tiek darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų.

„Pirmenybę tikrai teiksime prevencijai, bet pradėjus tikrinimus nuolaidos nebus taikomos. Renovacijos mastai išties ketina būti dideli, bet esame pasiruošę patikrinti visus iki vieno objektus. Šioje programoje darbuotojų saugumas yra ne tik sėkmingo įmonių verslo garantija, bet ir valstybės siekis“, – sako vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Vilius Mačiulaitis.

VTPSI ir VDI ketina artimiausiu metu pradėti rengti seminarus visiems renovacijos darbų konkursus laimėjusiems rangovams.

Aplinkos ministerija pasirūpins, kad visi renovacijos rangovai dalyvautų mokymuose ir dar iki prasidedant masiniams renovacijos darbams užtikrintų, kad jų darbo organizavimo metodai atitinka visus reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius