Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

„PLArtFORMOJE“ – pasaulinė premjera

Šiuolaikinių meno formų gerbėjų laukia staigmena – Klaipėdoje jau 5-ąjį kartą šurmuliuos tarptautinis šiuolaikinio meno festivalis „PLArtFORMA“.
„Atvirų akių panoramoje“ šokiu bus kalbama apie šių dienų pasaulio aktualijas.
„Atvirų akių panoramoje“ šokiu bus kalbama apie šių dienų pasaulio aktualijas. / Organizatorių nuotr.

Festivalio metu laukia pasaulinė premjera, projektas „Atvirų akių panoramos“, meno kalba analizuojantis kibernetinį kapitalizmą. Tai bendras dviejų Ispanijos teatrų „Manantiales“ ir „Tranvia“ bei lietuvių šokio teatro „Aura“ kūrinys, kuriam įkvėpimo semiamasi iš skirtingais XX a. laikotarpiais į Niujorką gyventi išvykusių menininkų – Federico Garcios Lorcos ir Jono Meko –gyvenimo istorijų ir kūrybos.

Pasirodyme susipina šiuolaikinis vaizduojamasis menas, šiuolaikinis šokis, moteriškas vokalas ir gyvai atliekama elektroninė muzika. Gilumo nestokojančiame poetiniame kūrinyje šokiu kalbama apie ekonominius pakilimus ir nuosmukius, globalinę politinę pasaulio situaciją ir kibernetinį kapitalizmą. Kasdien besinaudojant internetu net asmeninė informacija yra suprekinama, todėl autoriai naudojasi kolektyvinės sąmonės metafora ir pasirodymo kūrėjų tapatybės nėra atskleidžiamos. „Mes negalime dirbti nekalbėdami apie politinį diskursą“, – sako spektaklio kūrėjai.

Spektaklis skiriamas vyresnei nei 18 metų auditorijai. Spektaklio kūrėjai nepripažįsta nuogo kūno kaip tabu ir kritikuoja paradoksą, kuomet brangiais rūbais aprengto kūno nesigėdijama, tačiau nuogumas tampa gėda. Anot jų, savastis prarandama prekinių ženklų apsuptyje.

Spektaklis Klaipėdoje vyks rugsėjo 17 d., penktadienį, 19 val. „Švyturio menų doke“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius