Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 13

Plungė skendi gedulo debesyje ir kviečia tirpdyti skausmo ledus žvakių šviesoje

Jau nuo pat antradienio ryto Plungės centre, A.Jucio gatvėje, esančiuose gedulo namuose bus pašarvota kelyje ciniškai nužudyta Ieva Strazdauskaitė. Laidotuvės ir mišios – trečiadienį popiet. Miesto savivaldybė laidotuvių dieną sutartu laiku ragina uždegti žvakes.
Plungė
Plungė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiomis dienomis jei paklausi kelio Plungėje, o gal ir visoje Lietuvoje, susidursi su neregėtu paslaugumu, noru padėti. Tas noras – ne iš to, kad pagirtum vietinio gimtąsias vietas. Tai gilus troškimas, kad laimingai pasiektum savo kelionės tikslą.

To nepavyko plungiškei Ievai Strazdauskaitei. Ji pateko į žudikų spastus.

„Asmeniškai nepažįstu, tačiau ši nelaimė paveikė visus, ir skausmas – bendras“, – ištaria tiesiog gatvėje užkalbintas ir kelio paklaustas vyras.

Jis keliais žodžiais spėja paaiškinti, kokia nuotaika dabar tvyro Plungėje, kurią jaučia visi. Net ir tie, kurie ką tik atvyko. Nėra nekantraujančių vairuotojų – visi mandagiai praleidžia, praeiviai neskuba.

Visų akys atviros, o juslės aštrios. Vargas būtų kokiam niekadėjui, jei dabar pabandytų prie plungiškių akių ką nors užpulti, nuskriausti – abejingų nebūtų. Gedulą ir skausmą iš tiesų lydi padidėjęs visuomenės sąmoningumas.

Plungės savivaldybė taip pat kviečia solidariai rimties akcijai. Oficialiai raginama norinčius simboliškai atsisveikinti su I.Strazdauskaite trečiadienio rytą uždegti žvakę.

Vargas būtų smurtautojui ar kokiam niekadėjui, jei dabar pabandytų atvirai užpulti žmogų.

Išplatintame pranešime kviečiama laidotuvių dieną, šį trečiadienį, nuo 8 iki 8.15 val., visus prisijungti prie bendros visų užuojautos,

Kviečiama uždegti žvakutes įstaigose ir įmonėse, kabinetuose ir klasėse. Tokia akcija lydėjo ir neseniai artimiausių Kėdainiuose pražudytą keturmetį.

I.Strazdauskaitė buvo nužudyta kovo 5 dieną, kuomet iš savo gimtosios Plungės važiavo automobiliu į Vilnių.

Po kelias dienas trukusių paieškų buvo rastas plungiškės kūnas ir sulaikyti suimti keturi asmenys.

Pareigūnai palengva atskleidžia vis daugiau kraupaus įvykio detalių. Tvirtinama, kad I.Strazdauskaitė tapo ciniško nusikaltimo auka. Jaunuoliai autostradoje tiesiog „medžiojo“ automobilius.

Ieškodami jie skambino bendrininkams, ar šie realizuotų tokį automobilį. Planas ciniškas ir antžmogiškas – tyčia sukelti avariją, o tada atsikratyti vairuotoju ir pagrobti transporto priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius