Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 21 /13:43

Teismas nutraukė bylą dėl galimo Plungės mero A.Klišonio priesaikos sulaužymo

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį nepateikė išvados, ar Plungės meras liberalas Audrius Klišonis sulaužė priesaiką – teismas paskelbė, jog bylą nutraukia. Iš 15min išgirdęs naujieną politikas tikino, kad to ir buvo galima tikėtis.
Audrius Klišonis
Audrius Klišonis / Gintauto Vaitkevičiaus nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nagrinėjo, ar Plungės rajono meras A. Klišonis nesulaužė priesaikos.

Tyrimas – po pasisakymų socialiniuose tinkluose

Gegužę Plungės rajono taryba posėdžio metu po balsavimo nusprendė kreiptis į Vyriausiąjį administracinį teismą, kad šis išaiškintų, ar tiesiogiai išrinktas meras Liberalų sąjūdžio narys nesulaužė priesaikos.

Nepasitikėjimas meru kilo po Plungės sporto ir reakcijos centro direktoriaus, taip pat liberalo Alvydo Viršilo neetiški pasisakymai socialiniuose tinkluose sukėlė aistras. Nuspręsta jo atžvilgiu pradėti tarnybinį patikrinimą.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungė

Meras A.Klišonis susilaukė kaltinimų, kad jo sudaryta komisija A.Viršilo elgesiui tirti buvo fiktyvi, dokumentai buvo klastojami. Kai vienas tarybos narys gruodį paprašė pateikti komisijos, tyrusios A.Viršilo pasisakymus, ataskaitas, meras informavo apie dar spalį priimtas išvadas. Tačiau šios sukėlė abejones, kad komisija net neveikė, o išvados pateiktos tik po pasikalbėjimo su partiečiu.

Užkliuvo, kad raštai apie komisijos išvadas į dokumentų valdymo sistemą buvo įkelti tik gruodį, o data galėjo būti pataisyta į spalio 14-ąją. A.Klišonis buvo apkaltintas melu.

Merui – kaltinimai dėl dokumentų klastojimo

Pasak vicemerės konservatorės Astos Beierle Eigirdienės, daliai tarybos narių kilo įtarimų, kad meras galėjo klastoti dokumentus. Jis esą imitavo tarnybinį patikrinimą dėl Plungės sporto ir rekreacijos centro direktoriaus Alvydo Viršilo, vienašališkai nurodė surašyti protokolą.

Vicemerė teigė, kad tarybos nariai nutarė dėl mero elgesio kreiptis ne į teisėsaugą, o pradėti politinį procesą. Pasak jos, iš pradžių jai tai kėlė abejonių, bet galiausiai nutarusi palaikyti kreipimąsi į LVAT.

Iniciatyvą dėl kreipimosi į teismą merui galimai sulaužius priesaiką pasirašė Plungės rajono savivaldybės taryboje dirbantys konservatorių, „valstiečių“, visuomeninio rinkimų komiteto „Vieninga Plungė“ atstovai.

Meras liberalas A. Klišonis jam mestus kaltinimus vadino absurdiškais ir buvo įsitikinęs, kad LVAT atmes tarybos narių kreipimąsi.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Plungės rajono savivaldybė
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Plungės rajono savivaldybė

Jis teigė po savivaldos rinkimų 2019 metais neturintis daugumos savivaldybės taryboje, tačiau padėtis pablogėjo po Seimo rinkimų. Mero teigimu, neramumus kelia konservatoriai.

Bylą nagrinėjo LVAT išplėstinė penkių teisėjų kolegija.

A.Klišonis: „Esu nepatogus“

Audrius Klišonis iš 15min sužinojo apie teismo išvadas, tačiau, panašu, kad nenustebo. Jis tikino, kad išsyk buvo aišku, kad tai politinis manevras. „Iš tiesų man buvo gėda prieš teismą. Nes tai buvo ne kas kita kaip būdas teisinėmis priemonėmis patraukti neįtikusį merą“, – kalbėjo Plungės meras.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungė

Daugiau nei dvidešimt metų Plungės tarybos nariu esantis A.Klišonis įsitikinęs, kad jei būtų buvęs rinktas tarybos – kėdės būtų neišsaugojęs.

„Kaip aš sakau: jei norisi žmogų mušti, pagalį visada galima rasti. Po to, kai buvo paskelbta mano išvada, kad direktorius A.Viršilas nepadarė nusižengimo, – niekas neskundė jos. Ji niekam neberūpėjo“, – apie priežastis, kodėl buvo nukeliauta iki teismo, kalbėjo Plungės meras.

Jis įsitikinęs, kad nors ir buvo išrinktas tiesiogiai žmonių, yra kam kliudo. „Nesu tas žmogus, kuris pataikauja vienai ar kitai verslo struktūrai, turinčiai pinigų ir darančiai įtaką. Dėl to esu nepatogus“, – komentavo jis 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius