-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 18

Plungės rajono savivaldybės tarybos nariui Visvaldui Nekrašui kvepia baudžiamąja atsakomybe

Dėl savo „nuotykių“ per visą šalį nuskambėjęs Plungės rajono savivaldybės tarybos narys, Plungės sveikatos centro gydytojas psichiatras Visvaldas Nekrašas pirmadienį buvo laukiamas Etikos komisijos posėdyje. Tam, kad pats paaiškintų savo elgesį. Deja, politikas nepasirodė, tačiau komisijos nariams iš turimos medžiagos ir taip jau buvo aišku, koks sprendimas čia tinkamiausias.
Visvaldo Nekrašo fotografijos socialiniame tinkle
Visvaldo Nekrašo fotografijos socialiniame tinkle / Plungės žinių nuotr.

Etikos komisija, vadovaujama Mykolo Pronckaus, nedaugžodžiavo. „Visą surinktą medžiagą gavote, susipažinote. Manau, informacijos mums pakanka“, – pareiškė pirmininkas.

Dar užsiminė, jog į posėdį registruotu laišku buvo kviestas V. Nekrašas, bet neatvyko.

Tiesa, politikas prieš keletą dienų sureagavo į komisijos reikalavimą ir atsiuntė raštišką paaiškinimą. M. Pronckus tada sakė, kad savo rašte V. Nekrašas nieko išsamiai nepaaiškino. Priimtas komisijos sprendimas Savivaldybės tarybos nario „nepaglostė“.

Nuspręsta, kad V. Nekrašas pažeidė Lietuvos Respublikos politikų elgesio kodekso 4 straipsnio 5-ojo (padorumas), 6-ojo (pavyzdingumas) ir 9-ojo (atsakomybė) punktus (juos savo prašyme apsvarstyti politiko elgesį komisijai ir nurodė laikraštis „Plungės žinios“).

Negana to, komisija nusprendė politiko veiksmus siūlyti ištirti prokuratūrai – kilo įtarimų, kad jo veiksmai galėjo būti nusikalstamo pobūdžio. Į viešumą istorija iškilo, kai rugpjūčio 16 dieną „Plungės žinios“ išspausdino straipsnį socialiniame tinkle „Facebook“ – Savivaldybės tarybos nario intymių akimirkų nuotraukos“.

Vedęs politikas socialiniame tinklalapyje, savo paskyroje, paviešino fotografijas ne su savo žmona, o su kita moterimi: vienoje nuotraukoje kitoje jiedu stovėjo susiglaudę, iki pusės nuogi. Kaip paaiškėjo, psichiatras dėmesį rodė tos pačios poliklinikos registratūroje dirbusiai Živilei – penkiolika metų už jį jaunesnei juodaplaukei. Tačiau nuotraukas V. Nekrašas išplatino be moters sutikimo.

Be to, ji buvo šio gydytojo pacientė – psichiatras ne kartą išrašė jai vaistų. Apie visa tai, taip pat apie priekabiavimą, apie psichologinį smurtą, telefono skambučius ir žinutes, galiausiai – privedimą iki savižudybės, kai viso to nepakėlusi perdozavo tablečių ir atsidūrė psichiatrijos ligoninėje, Živilė papasakojo užsukusi į „Plungės žinias“ su tėvais. Apie tai rašėme rugsėjo 3 dienos straipsnyje „Turi atiduoti man savo žmoną!“ Pokalbio įrašas buvo pateiktas Etikos komisijai.

Komisijos pirmininkui Živilė parašė ir paaiškinimą, prašydama tinkamai įvertinti V. Nekrašo veiksmus. Savo sprendimą, kaip jau minėta, Etikos komisija priėmė. Ar Savivaldybės taryba ir meras Albinas Klimas į sprendimą kaip nors reaguos, sužinosime paskutinį mėnesio ketvirtadienį.

Primename, kad V. Nekrašas prieš keletą metų žiemą iš savo namų Noriškių kaime išvarė kitą nuogą moterį – slaugytoją, su kuria dirbo viename kabinete. Tąsyk Etikos komisija priėmė sprendimą, kad V. Nekrašas pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnio 6 dalies reikalavimus deramai elgtis visuomenėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius