-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05

Po 15 sėkmingų veiklos metų užsidaro Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas

Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas nuo 1999 m. teikęs pagalbą Lietuvos kaimo mokykloms, vaikų ligoninėms ir vaikų globos namams stabdo savo veiklą. Per 15 veiklos metų buvo gauta ir paskirstyta daugiau nei 14 milijonų vertės parama.
Alma Adamkienė
Alma Adamkienė / BFL/Butauto Barausko nuotr.

„Per penkiolika veiklos metų daug kas pasikeitė. Mokyklos tapo šviesesnės, šiltesnės, moksleiviai turi geresnes priemones mokymuisi, bibliotekose atsirado daugiau naujų, vertingų knygų. Jos pačios inicijuoja ir dalyvauja projektuose, bendrauja su kitomis mokyklomis užsienyje, tvarkosi savarankiškai. Džiaugiamės, kad galėjome padėti tuomet, kai buvo labai sunku“, – pasakoja Fondo steigėja Alma Adamkienė. 

Mokyklos tapo šviesesnės, šiltesnės, moksleiviai turi geresnes priemones mokymuisi, bibliotekose atsirado daugiau naujų, vertingų knygų

Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas penkiolika veiklos metų  teikė paramą 45 provincijos mokykloms, vaikų ligoninėms, globos namams ir vykdė  įvairius  projektus. Nuo pat veiklos pradžios organizavo „Kalėdų karavano“ projektą, kiekvienais metais mokyklų bibliotekos būdavo papildomos knygomis (iš viso už 1,6 mln. litų), vaikų ligoninės Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose aprūpinamos įranga   (iš viso už 1,13 mln. litų), rekonstruojama ir atnaujinama mokyklų sporto infrastruktūra (iš viso už 1 mln. litų). Daug metų fondas vykdė gabių kaimo mokyklų moksleivių įgūdžius lavinančius ir specifinių žinių suteikiančius  projektus: „Verslo mokykla“, „Lyderių mokykla“, „Pažinkime savo kraštą“, „Dainuokime kartu“ ir kt. 

Alma Adamkienė įsitikinusi, kad už sėkmingus veiklos metus labiausiai reikia dėkoti rėmėjams. „Be žmonių, kurie suprato mūsų tikslus ir padėjo jų siekti, būtų buvę labai sunku ką nors padaryti. Dalis rėmėjų buvo su mumis nuo pirmųjų dienų, kiti prisijungė paskutiniais metais, tačiau visiems esu nuoširdžiai dėkinga už paramą ir palaikymą. Ačiū, kad padėjote kurti Lietuvos ateitį,” – sakė A. Adamkienė.

A.Adamkienės labdaros ir paramos fondas savo veiklą baigs 2014 m. birželio mėnesį. Fondo archyvinė medžiaga bus perkelta į šiuo metu kuriamą A.Adamkaus vardo biblioteką ir Butrimonių gimnazijoje (Alytaus raj.) atidarytą A.Adamkienės fondo muziejų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius