Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 07

Dėl Vilniaus valdžios paramos partijų jaunimui Darbo partija kreipiasi į prokuratūrą

Po to, kai 15min.lt pranešė apie Vilniaus savivaldybės sprendimą leisti valstybės paramą neformaliam ugdymui gauti su politinėmis partijomis susijusiam Lietuvos liberaliam jaunimui ir Lietuvos sakaliukų sąjungos Vilniaus miesto filialui „Padėk pritapti“, Darbo partija dėl to kreipėsi į prokuratūrą.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybės paskelbtame sąraše nurodoma, kad su Liberalų sąjūdžiu susijęs „Lietuvos liberalus jaunimas“ teiks savaitgalinio pilietiškumo klubo paslaugą, o Lietuvos sakaliukų sąjungos Vilniaus miesto filialas „Padėk pritapti“ mokys socialinių įgūdžių, dailės, higienos įgūdžių ir kalbos.

Tačiau Darbo partija abejoja, kad prisidengusi kilnia neformaliojo vaikų ugdymo idėja miesto valdžia galimai finansuoja tam tikras politines struktūras.

Dėl to Darbo partija kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą ir prašo atlikti tyrimą dėl galimai vykdomo valstybės lėšų švaistymo ar sukčiavimo.

„Pagal žiniasklaidoje pateiktus duomenis matome, kad galimai yra remiamas liberalusis jaunimas, kurio pagrindinis tikslas – ne savo narių skatinimas dalyvauti politinėje veikloje. Tai parodo, kad yra tam tikrų sąsajų su politine veikla ir nereikėtų pamiršti fakto, jog vaikučių mokytoju bus Remigijaus Šimašiaus komandos narys Haroldas Maselis. Visi šie faktai tikrai verčia suabejoti, ar teisingai paskirstytos mokesčių mokėtojų lėšos“, – sako Darbo partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Giedrius Mozūraitis.

Teisę gauti valstybės paramą gavusios jaunimo organizacijos bet kokius įtarimus kategoriškai atmeta.

Lietuvos liberaliojo jaunimo pirmininkas Mantas Šnioka tikino, kad politikuoti į savaitgalinius pilietiškumo mokymus susirinkusių paauglių nevers. Pasak jo, Lietuvos liberalus jaunimas nėra su Liberalų sąjūdžiu susijusi organizacija ir savo veikloje siekia ne auginti liberalių pažiūrų žmonių gretas, o tik mokyti jaunimą mylėti tėvynę.

Sakaliukų sąjungos pirmininkas Romas Turonis 15min.lt neigė, kad „Sakaliukų“ projektui gauti teisę būti finansuojamam kaip būreliui pagelbėjo tai, kad socialdemokratai yra Vilniaus valdžioje. Jis aiškino, kad jo vadovaujama organizacija su socialdemokratais susijusi tik tiek, kad dauguma jos narių – socialdemokratų vaikai.

Tačiau švietimo ir mokslo ministrė „darbietė“ Audronė Pitrėnienė tikina, kad su politika susijusios organizacijos paramos gavėjomis tapti, ko gero, negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius