Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 03

Po 15min publikacijos – tyrimas dėl Seimo nario Kęstučio Smirnovo padėjėjos

Trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Seimo nario Kęstučio Smirnovo padėjėjos Aurelės Stasiūnienės. 15min atskleidė, kad ji yra kauniečio Saturno Dubininko valdomos įmonės valdybos narė, bet to nedeklaravo. Lietuvos žvalgyba šį verslininką vadina buvusiu Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu.
Kęstutis Smirnovas
Kęstutis Smirnovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Bus aiškinamasi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus“, – trečiadienį rašome VTEK pranešime spaudai.

Praėjusią savaitę 15min pranešė, kad Seimo nario Kęstučio Smirnovo padėjėja Aurelė Stasiūnienė nėra deklaravusi savo viešųjų ir privačių interesų, nors pati dalyvauja įmonės „Kopų žaismas“ valdyboje.

Šios įmonės didžiausias akcininkas ir valdybos pirmininkas yra verslininkas Saturnas Dubininkas, Valstybės saugumo departamento (VSD) vadinamas buvusiu Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu.

Ryšiai su S.Dubininku buvo vienas iš svarbiausių epizodų kito Seimo nario Mindaugo Basčio apkaltoje.

Sulaukusi 15min klausimų, A.Stasiūnienė žadėjo tą pačią dieną atsistatydinti iš Seimo nario K.Smirnovo padėjėjos pareigų. Tačiau oficialioje Seimo svetainėje nurodyta, kad ji vis dar dirba.

15min tęsia tyrimą dėl Seimo nario K.Smirnovo ryšių su S.Dubininku ir kitų epizodų.

Jeigu turite daugiau informacijos apie šią situaciją, prašome, susisiekite su mumis elektroninio pašto adresais d.pancerovas@15min.lt arba tyrimai@15min.lt.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seimo nario Kęstučio Smirnovo padėjėja – buvusio Kauno mafijos autoriteto verslo partnerė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius