Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 27

Po 15min publikacijų – VTEK plečia tyrimą dėl buvusios Statybų inspekcijos vadovės elgesio

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė praplėsti atliekamo tyrimo ribas dėl buvusios Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) vadovės Lauros Nalivaikienės elgesio, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Laura Nalivaikienė
Laura Nalivaikienė / Austėjos Usavičiūtės / 15min iliustracija / sorainen.com ir smeliovartai.lt nuotr.

Kaip nurodoma pranešime, papildomai VTEK aiškinsis aplinkybes, pateiktas naujienų portalo 15min publikacijoje „Apartamentai“ Palangoje: kurorto meras užsimena apie galimą buvusios Statybos inspekcijos vadovės spaudimą“.

Esą, šių metų gegužę vyko derybos dėl taikos sutarties tarp UAB „Elektros gelmė“ ir Palangos miesto savivaldybės. Tai, esą, leistų patvirtinti Palangoje Gedimino gatvėje esančio sklypo detalųjį planą. 15min publikacijoje teigiama, kad susitikime dėl taikos sutarties pasirašymo, kaip statytojo atstovė, dalyvavo ir L.Nalivaikienė, kuri nustojo eiti pareigas VTPSI mažiau nei prieš metus.

Primename, kad tyrimą dėl buvusios VTPSI vadovės elgesio VTEK pradėjo praėjusį trečiadienį. Aiškinamasi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatytų atstovavimo fiziniams ar juridiniams asmenims apribojimų, taikomų vienus metus po to, kai pasibaigia valstybinė tarnyba.

Tyrimas pradėtas Seimo narių Mykolo Majausko ir Radvilės Morkūnaitės pranešimo pagrindu, kuriame jie remiasi naujienų portalo 15min publikacija „Į kitą barikadų pusę perėjusi Statybos inspekcijos vadovė pavaldinių nepamiršta: dešimtys įtartinų skambučių“. Esą, nustojusi eiti VTPSI vadovės pareigas ir įsidarbinusi advokatų kontoroje „Sorainen ir partneriai“, L.Nalivaikienė šių metų kovo–birželio mėnesiais ne kartą telefonu kalbėjosi su savo buvusiais pavaldiniais, einančiais vadovaujančias pareigas VTPSI.

Teigiama, jog ši advokatų kontora atstovauja ne vienam stambiam nekilnojamojo turto plėtotojui valstybės bei savivaldybių institucijose.

Publikacijoje keliamos abejonės, jog L.Nalivaikienė galėjo atstovauti „Sorainen ir partneriai“ klientams, kai nuo jos darbo pabaigos VTPSI nepraėjo įstatyme numatytas vienų metų „atvėsimo“ laikotarpis.

VIDEO: Į kitą barikadų pusę perėjusi institucijos vadovė pavaldinių nepamiršta: užfiksuota dešimtys įtartinų skambučių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius