Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 21

Po 20 metų Lietuvoje apsilankęs britų parlamento vadovas: šalis neatpažįstamai pasikeitė į gera

Po daugiau nei 20 metų pertraukos Lietuvoje apsilankęs britų parlamento vadovas Johnas Bercow sako, kad per du nepriklausomybės dešimtmečius šalis neatpažįstamai pasikeitė į gera.
Johnas Bercow
Johnas Bercow / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Prieš 20 metų tai buvo tarsi antrojo pasaulio šalis, o šiandien ji yra Europos Sąjungos (ES) širdyje. Viena iš priežasčių, kodėl čia atvykau, yra tai, kad Lietuva ketina perimti pirmininkavimą ES“, – interviu BNS sakė Bendruomenių rūmų pirmininkas J.Bercow.

Žinomas britų politikas pastarąjį kartą Lietuvoje lankėsi 1992 metų rugpjūtį, kai atvyko kaip Vestminsterio demokratijos fondo atstovas.

Trečiadienį viešėdamas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute po susitikimo su Lietuvos vadovais, J.Bercow teigė, jog jam malonu matyti, jog „valstybė neatpažįstamai pasikeitė į gera per 20 demokratijos metų“.

„Lietuvoje dabar yra visiškai veikianti partijų sistema, reguliariai vyksta demokratiniai rinkimai ir taikiai perduodama valdžia – tai neįkainojama vertybė“, – sakė J.Bercow.

Kalbėdamas apie savo paskutinę viešnagę, britų politikas prisiminė jį nustebinusį apsilankymą viename iš geriausių tuo metu Vilniaus restoranų.

„Nuėjau pietų į kažkokį buvusį KGB restoraną. Meniu buvo ilgas sąrašas, bet keturi buvo pažymėti žvaigždute. Paklausiau padavėjo: “Suprantu, kad šių keturių dalykų šiandien meniu nėra?„. Jis man atsakė: “Ne, šiti patiekalai yra meniu„. Nebuvo nieko kito. Tai buvo baisu“, – sakė jis.

„Dabar mačiau daugybę fantastiškų prekybos, verslo vietų, viešbučių, restoranų – jie neatpažįstami su tuo, kas buvo prieš du dešimtmečius“, – kalbėjo J.Bercow.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius