Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 27

Po 76 metų į Kauną traukiniu atvyko pirmieji tiesioginio reiso tarp Lenkijos ir Lietuvos keleiviai

Rugpjūčio 27-osios vakarą kauniečiai tapo istorinio įvykio liudininkais – po 76 metų pertraukos į Kauną atvyko traukinys su keleiviais iš Lenkijos. Paskutinį kartą traukiniu keleiviai iš Lenkijos į Lietuvą tiesiogiai, be persėdimo buvo atvykę 1939-aisiais.
Catherine Trautmann (viduryje) Kauno geležinkelio stotyje
Catherine Trautmann Kauno geležinkelio stotyje / Milenos Migonytės/15min.lt nuotr.

Tarp jų ir Europos komisijos North Sea-Baltic koridoriaus, kurio dalis yra „Rail Baltica“ geležinkelis, koordinatorė Catherine Trautmann.

Ši kelionė simboliškai pažymėjo pirmojo projekto „Rail Baltica“ etapo pabaigą – nutiesta europinė geležinkelio vėžė nuo Lenkijos–Lietuvos sienos iki Kauno. Ja ir atvyko delegacija į Kauną.

Kelionės metu buvo aptarti tolimesni „Rail Baltica“ vystymo planai. Jį užbaigti ketinama per devynerius metus – iki 2024-ųjų. 

Kauno geležinkelio stotyje susirinkusiems žiniasklaidos atstovams C.Trautmann sakė neabejojanti, jog ateityje geležinkelio linija sujungs Varšuvą, Kauną, Rygą, Taliną ir Helsinkį (panaudojant geležinkelio keltą). 

Anot jos, šis geležinkelis svarbus ne tik tuo, jog apjungs net penkias šalis. Svarbiausia, jog projekto pabaigoje bus galima patogiau keliauti po visą Europą.

Ilgos kelionės traukiniu neišvarginta C.Trautmann šmaikštavo, jog nors ši, pirmoji kelionė, buvo ilgoka – teko ne vieną kartą sustoti.

„Tačiau keliastikrai neprailgo. Ne tik dėl diskusijų apie geležinkelio liniją, bet puikios kompanijos“, – sakė Europos komisijos North Sea-Baltic koridoriaus, kurio dalis yra „Rail Baltica“ geležinkelis, koordinatorė.

Lietuvai ši jungtis, be kita ko, leis integruotis į tarptautinį transporto tinklą, plėsti krovinių pervežimą ir turizmą.

Bendra projekto vertė sieks daugiau kaip 5 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius