-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 01 27

Po Alesio Beliackio skandalo iš Teisingumo ministerijos pasitraukusi Aušra Bernotienė dirbs Nacionalinėje teismų administracijoje

Iš Teisingumo ministerijos (TM), po to, kai ministerija perdavė žmogus teisių gynėjo Alesio Beliacko duomenis Baltarusijai, pasitraukusi Aušra Bernotienė dirbs Nacionalinėje teismų administracijoje (NTA), rašo „Lietuvos žinios“.
A.Beliackis tapo dar vienu Baltarusijos režimo įkaitu.
A.Beliackis tapo dar vienu Baltarusijos režimo įkaitu. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Buvusi TM Tarptautinės teisės departamento vadovė buvo įdarbinta NTA Tarptautinių santykių skyriaus vedėja. Šias pareigas ji eina nuo sausio 17 dienos.

NTA direktorius Kęstutis Vaškevičius, konkursas į Tarptautinių santykių skyriaus vedėjos pareigas rengiamas nebuvo.

„Tai yra pakaitinė valstybės tarnautojo darbo vieta. Šias pareigas ėjusi darbuotoja prieš 3 ar 4 metus išėjo motinystės atostogų, todėl į jos vietą galima priimti be konkurso. Bet mes surengėme atranką“, – aiškino jis.

NTA vadovas sakė neturįs jokios nuomonės apie A.Bernotienės vaidmenį A.Beliackio istorijoje.

„Aš niekaip to fakto nevertinu, nežinau jokių detalių. Tyrimą atliko TM, bet apie jos konkretų vaidmenį šioje istorijoje visai nebuvo kalbama. Jos veiksmai nebuvo vertinami. Tiesiog ji pasitraukė iš posto savo noru. Kita vertus, net jei padaryta klaida, tai nesudaro prielaidų manyti, kad darbuotojas nėra tinkamas valstybės tarnybai“, – samprotavo K.Vaškevičius.

Atsakingas pareigas A.Bernotienei vėl patikėjęs NTA direktorius teigė vertinęs tik jos kvalifikaciją, kuri esanti puiki. Anot jo, tokios pat nuomonės laikosi ir TM vadovai.

„Tai neoficiali, nevieša informacija, bet asmeniškai žinau, kad nuomonė apie ją labai gera“, – tikino jis.

Tačiau NTA steigėjo funkcijas atliekančio Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininkas Gintaras Kryževičius tokį pasirinkimą vertina kritiškai.

„Du kartus buvau informuotas apie šiuos ketinimus, du kartus pasakiau, kad nemanau, jog tai yra teisingas sprendimas. Vis dėlto buvo padaryta klaida, dėl kurios A.Bernotienė atsistatydino iš pareigų ministerijoje, be to, aš laikausi pozicijos, kad karjerą turi daryti mūsų žmonės, kurie yra patikrinti ir daro daug gerų darbų“, – vakar LŽ sakė G.Kryževičius.

Anot teismo pirmininko, LAT kaip NTA steigėjas negali daryti įtakos Lietuvos teisėjų bendruomenę aptarnaujančios institucijos kadrų politikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius