-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 22

Po atviros fotosesijos pakvipo teismais

Savaitgalį atviroje meistriškumo fotosesijoje Palangoje sudalyvavusi klaipėdietė nustėro savo nuotraukas išvydusi populiariuose šalies portaluose ir dienraščiuose. Mergina susidariusią situaciją bando narplioti padedama advokato.
Fotografas
Fotografas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Erotika Seksas

Fotosesija apkarto ne tik merginai, bet ir papiktino viešbučio „Palangos vėtra” administraciją. Viešbučio svečiai pasijuto nepatogiai, koridoriuje išvydę apsinuoginusias merginas, ir pasiskundė darbuotojams. Po incidento viešbutis su fotoklubu nutraukė nuomos sutartį.

Paviešino nuotraukas

Klaipėdietė Ana kartu su trijomis merginomis savaitgalį dalyvavo fotosesijoje, kurią surengė Palangos fotografų klubas. Dešimt fotografų viešbutyje surengė meistriškumo pamoką, pavadintą „Moteris viešbutyje.”

Merginos pozavo fotografams viešbučio kambariuose, koridoriuje. Pirmą kartą tokioje atviroje fotosesijoje dalyvavusi mergina teigė, kad su fotoklubu nepasirašė jokios sutarties. „Kai manęs paklausė, kur galės naudoti fotografijas, aš juokais pasakiau, kad visur, tik kad nekabintų ant „Akropolio.” Šiuo atveju, jau geriau būtų pakabinę, negu paskelbę portaluose ir išplatinę dienraščiuose dideliu tiražu. Man net draugas iš Prancūzijos paskambino ir pasakė, kad matė nuogos nuotrauką interneto portale. Daug draugų pranešė. Tačiau iš tiesų su fotoklubu kalbėjome, kad nuotraukos bus naudojamos meniniais tikslais – parodose. Sutikimo spausdinti jas nedaviau”, – sakė Ana.

Man net draugas iš Prancūzijos paskambino ir pasakė, kad matė nuogos nuotrauką interneto portale, – AnaJeigu autoriai būtų pasitarę, mergina teigė būtų leidusi spausdinti nuotraukas, kuriose ne taip ryškiai matyti jos veidas. „Jeigu nuotraukose atvirai matosi veidas, turi būti ir tam tikras atlygis. Žinoma, nesinorėtų iškart duoti į teismą, bandysime susitarti”, – teigė Ana. Anot jos, savo nuotraukas viename uostamiesčio dienraštyje pamačiusios kitos merginos suskubo su nuotraukų autoriais pasirašyti sutartis, kad fotografijos nebūtų viešai naudojamos.

Meistriškumo fotosesiją organizavęs Palangos fotoklubo prezidentas Adas Sendrauskas 15min.lt teigė sulaukęs merginos atstovaujamo advokato skambučio. „Iš tiesų su mergina nebuvo sutarta dėl nuotraukų paviešinimo”, – neneigė jis. Prezidentas teigė nesitikėjęs, kad fotosesija baigsis tokiais nemalonumais – su jais nutraukta nuomos sutartis, pakvipo teismais, po kurių gali tekti atlygintį moralinę žalą.

Papiktino viešbučio administraciją

Antradienį A.Sendrauskas sulaukė viešbučio atstovų įspėjimo, kad su fotoklubu nutraukiama nuomos sutartis.

Pasak laikinai viešbučio vadovės pareigas einančios Ingridos Valaitienės, fotoklubas pažeidė vieną iš sutarties punktų – vykdė savo veiklą, kur nedera. Viešbučio svečiai, vedini mažamečiais vaikais koridoriuje išvydo apsinuoginusią Aną ir pasiskundė administracijai. „Jei nebūtų buvę incidento, viskas būtų praėję sklandžiai, tačiau įvykiai turėjo įtakos svečių nuomonei. Mūsų tikslas patenkinti svečių lūkesčius, garantuoti gerą, ramų poilsį”, – sakė I.Valaitienė.

Anot jos, išgirdus svečių nusiskundimą, budinti administratorė nurodė fotografams nutraukti fotosesiją atvirose patalpose, tačiau fotografai darbavosi toliau. „Jei fotoklubas būtų nurodęs prieš renginį, kokia tai fotosesija, būtume nesutikę. Programoje buvo nurodyta meistriškumo pamoka, kurios tema „Moteris viešbutyje”, tačiau, kad ta moteris bus nuoga, nebuvo pasakyta. Suprantu, kad tai menas, kad gali būti gražu, tačiau tinkamoje vietoje”, – kalbėjo viešbučio vadovė.

Modeliu fotosesijoje buvusi Ana 15min.lt teigė, kad vaikai viešbutyje į ją nuogą net nežiūrėjo. „Tuo metu, kai sustojo liftas ir iš jo išėjo šeima, aš susigūžiau į kamuoliuką. Vaikai į mane net nežiūrėjo, nuostaba kilo tik tėvams”, – sakė mergina.

Rado naujas patalpas

A.Sendrauskas 15min.lt teigė, kad fotoklubas jau rado patalpas, kuriose surengs artimiausią parodą. Jos laiką dėl incidento teko pakeisti.

„Gegužės viduryje ketinome surengti parodą, skirtą Lietuvos tūkstantmečiui – „Pasaulio lietuviai Palangoje.” Pakvietėme iš visų žemynų po vieną fotografą lietuvį, jie pristatys savo kūrybą, šalį, kurioje gyvena. Kadangi visos galerijos jau užsakytos, renginį perkėlėme į birželio pirmą savaitgalį. Mus priglaudė Lietuvos nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla”, – sakė A.Sendrauskas.

Jis teigė pripažįstantis, kad fotografai nusižengė etikai, tad tokiu atveju belieka viešbučio atsiprašyti ir išsikraustyti. „Neprižiūrėjau savo fotografų, negalvojau, kad žilagalviai kolegos, fotografijos mėgėjai taip pasiduos moterų grožiui”, – šyptelėjo fotografas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius