-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 01

Po Dalai Lamos apsilankymo kinai atšaukė komercijos viceministro vizitą į Lietuvą

Susisiekimo ministerija sulaukė Kinijos ambasados informacijos, kad spalio mėnesį planuotas šios šalies komercijos viceministro Jiang Zengvvei vizitas mūsų šalyje neįvyks, nes aukšti Lietuvos pareigūnai priėmė Tibeto dvasinį lyderį Dalai Lamą, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Dalai Lama
Dalai Lama / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Taip, Kinijos ambasada informavo Susisiekimo ministeriją, kad planuotas Kinijos komercijos viceministro Jiang Zengwei vizitas į Lietuvą atšaukiamas“, – dienraščiui patvirtino susisiekimo ministro patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys.

Kaip rašo dienraštis, Susisiekimo ministerijoje apsilankę kinų diplomatai esą atsiprašė dėl tokio sprendimo ir nurodė, kad tai „tik politinė priemonė“, reaguojant į Dalai Lamos susitikimus Lietuvoje.

Kaip teigė R.Slapšys, šį spalį planuoto Kinijos atstovo J.Zengvvei susitikimo su Susisiekimo ministerijos vadovais metu ketinta aptarti galimą bendradarbiavimą susisiekimo srities projektuose. „Vienas jų – Klaipėdos išorinio giliavandenio uosto statybos perspektyvos“, – pranešė susisiekimo ministro patarėjas.

Rugsėjo viduryje Tibeto dvasiniam lyderiui jau trečią kartą apsilankius Vilniuje, su juo neoficialiai susitiko prezidentė Dalia Grybauskaitė. Dalai Lama taip pat lankėsi Seime, kur bendravo su parlamento nariais ir visuomenės atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius