Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 23

Po Dalios Grybauskaitės interviu, kuriame ji V.Putiną palygino su A.Hitleriu ir J.Stalinu, Maskva grasina įvesti sankcijas Lietuvai

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakyti žodžiai, kad Vladimiro Putino vykdoma politika prilygsta Josifo Stalino ir Adolfo Hitlerio, sulaukė rūsčios rusų reakcijos, praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“. Rusijos Federacijos tarybos Užsienio reikalų komiteto narys Igoris Morozovas mano, kad po tokio D.Grybauskaitės pareiškimo būtina nutraukti visus santykius su Lietuva ir pradėti taikyti ekonomines sankcijas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Toks elgesys neleistinas bet kurios valstybės vadovui. Toks chamiškumas turi sulaukti atsako – griežtų ekonominių sankcijų, naftos produkto tranzito nutraukimo, reiktų atšaukti palankias sąlygas lietuviškoms įmonėms, veikiančioms Rusijos rinkoje“, – teigia I.Morozovas.

Jis pabrėžė, kad jei tokį požiūrį išsako vienos iš ES šalių vadovas, tai reiškia viso bloko nuostatų Rusijos atžvilgiu griežtėjimą. „Už viso to stovi Vašingtonas, kuris visokeriopai stiprina Baltijos šalių gynybines pajėgas“, – pažymėjo I. Morozovas. 

Jis pabrėžė, kad jei tokį požiūrį išsako vienos iš ES šalių vadovas, tai reiškia viso bloko nuostatų Rusijos atžvilgiu griežtėjimą. „Už viso to stovi Vašingtonas, kuris visokeriopai stiprina Baltijos šalių gynybines pajėgas“, – pažymėjo I.Morozovas. 

Pasak rusų politiko, amerikiečiai nori priversti ES šalis didinti gynybai skiriamų pajamų dalį.

I.Morozovas taip pat tikino, kad amerikiečių tikslas izoliuoti V.Putiną patyrė nesėkmę ir apkaltino Vašingtoną siekiant nutraukti rusiškų dujų tiekimą į Europos valstybes, norint senojo žemyno rinką aprūpinti JAV išgaunamomis skalūninėmis dujomis.

Interviu vokiečių savaitraščiui „Focus“ Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad kai kurių Baltijos šalių politikai iš Rytų sulaukia pasiūlymų – jeigu jų šalis išstotų iš NATO, gautų pigesnės naftos ar dujų. D.Grybauskaitė išvedė ir paralelę tarp V.Putino elgesio ir Josifo Stalino bei Adolfo Hitlerio.

Anot valstybės prezidentės D.Grybauskaitės, kaip šie praeities veikėjai, taip ir V.Putinas naudoja nacionalizmą kaip pretekstą karine jėga užgrobti svetimas žemes.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius