Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 07

Po dvi dienas trukusio konkurso ugniagesiai išsirinko geriausius iš geriausiųjų

Ketvirtadienį ir penktadienį trečius metus iš eilės vyko Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno konkursas, kurį rengė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Susumavus teorinių ir praktinių užduočių rezultatus, nustatytas geriausias pamainos vadas, skyrininkas, ugniagesys gelbėtojas, vairuotojas, valstybinės priešgaisrinės priežiūros ir Bendrojo pagalbos centro pareigūnas.
Geriausio ugniagesio konkursas
Geriausio ugniagesio konkursas / PAGD nuotr.

Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, nugalėjęs devynis konkurentus, geriausiu šalies ugniagesiu gelbėtoju tapo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Skuodo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas Henrikas Stripinis. Beje, prieš dvejus metus pirmą kartą rengtame šiame konkurse Henrikas taip pat tapo nugalėtoju.

Geriausiu šalies pamainos vadu pripažintas Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pamainos vadas Vaidotas Vitkūnas.

Geriausias skyrininkas – Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyrininkas Kęstas Lipkevičius. Šis pareigūnas aukščiausių pozicijų neužleidžia jau treti metai. Pirmajame konkurse jis taip pat tapo nugalėtoju, o pernai užėmė antrąją vietą.

Geriausias gaisrinio automobilio vairuotojas – Ramūnas Šukys iš Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos.

Bendroje įskaitoje nugalėjo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda, antrąją vietą užėmė Vilniaus, trečiąją – Šiaulių apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų komandos.

Geriausiu valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnu pripažintas Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio inspektorius vidaus tarnybos vyresnysis leitenantas Gotaras Vasilevičius.

Geriausias Bendrojo pagalbos centro pajėgų valdytojas – vidaus tarnybos kapitonė Rasa Matačiūnienė, geriausias skambučių administratorius – vidaus tarnybos grandinis Donatas Sudentas, abu dirbantys BPC Vilniaus skyriuje.

Prieš prasidedant konkursui departamento direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis pareigūnams linkėjo sėkmingų startų, geros nuotaikos ir įrodyti, kad jie yra geriausi ir stipriausi: „Net jeigu ir nelaimėsite, jūs vis tiek esate geriausi savo apskrityse. Malonu žinoti, kad turime žmonių, ne tik atsidavusių savo darbui, bet dar ir pasiryžusių pasivaržyti su kolegomis.“

V. Kurkulis pažymėjo, kad trečius metus iš eilės rengiamas konkursas skatina ugniagesius gelbėtojus tobulėti, nesitenkinti tuo, ką išmoko, kelti sau aukštesnius tikslus, didžiuotis savo profesija.

„Į konkursus atvažiuoja labai gabūs žmonės, su kuriais malonu bendrauti, turintys perspektyvų siekti karjeros. Konkursuose dalyvauja ir jaunimas, kurių ryžtas kaunasi su vyresniųjų patirtimi, kurie nevengia su jais konkuruoti. Mes suinteresuoti, kad ugniagesių kompetencija didėtų, kad jie nuoširdžiai dirbtų, todėl stengiamės skatinti tokius pareigūnus,“ – sakė jis.

Daug laiko ir jėgų skyręs tam, kad šis konkursas vyktų sklandžiai ir sėkmingai, departamento Operatyvaus valdymo valdybos Parengties organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas vidaus tarnybos majoras Dalius Kunigėlis pažymėjo, jog šis konkursas nuo kitų skyrėsi tuo, jog šiemet pirmą kartą surengti geriausių valstybinės priešgaisrinės priežiūros ir Bendrojo pagalbos centro pareigūnų rinkimai.

„Šiemet viskas vyko daug sklandžiau ir greičiau, ugniagesių neišgąsdino ir per rungtį prapliupęs lietus – jie kovojo iš visų jėgų, sukaupę visą energiją ir ryžtą. Keletas pareigūnų šiame konkurse dalyvavo jau trečius metus iš eilės. Manau, kad tokie konkursai būtini, nes pareigūnai, ruošdamiesi jiems, gerina savo fizinį pasirengimą, o užduotys, tiesiogiai susijusios su profesija, padeda kelti darbo kokybę. Noriu padėkoti visiems konkurso dalyviams, kad jie su didžiuliu entuziazmu stengėsi siekti geriausių rezultatų,“ - džiaugėsi vienas konkurso organizatorių D. Kunigėlis.

Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno konkurso pirmasis etapas iki gegužės 25 d. vyko apskričių priešgaisrinėse gelbėjimo valdybose ir rajonų priešgaisrinėse gelbėjimo tarnybose. Antrasis etapas iki liepos 27 d. buvo surengtas apskričių priešgaisrinėse gelbėjimo valdybose. Jose buvo išrinkta po vieną geriausią pamainos vadą, skyrininką, ugniagesį gelbėtoją ir vairuotoją.

Finalo metu, kuris vyko departamento Ugniagesių gelbėtojų mokykloje Valčiūnuose, Vilniaus rajone, buvo patikrintos ugniagesių teorinės žinios, jie rengėsi apsauginiais ugniagesio drabužiais, gabeno tariamą nukentėjusįjį pirmosios pagalbos darbuotojams ir atliko kitas užduotis.

Geriausio Bendrojo pagalbos centro pareigūno konkurso metu buvo įvertintos teorinės šių pareigūnų žinios, objekto, tarnybos ar asmens paieška internete, jų pagalba nukentėjusiam asmeniui kasdienėje ar netikėtoje situacijoje.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai atliko viešojo administravimo, gaisrų tyrimo, objektų gaisrinės saugos reikalavimų ir kitų žinių patikrinimo testą, užduotis rengiant darbo dokumentus, pademonstravo savo gebėjimus kompiuterinio raštingumo ir administracinės procedūros srityje.

Nugalėtojai apdovanoti Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojo pasižymėjimo ženklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius