Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Po interpeliacija Vilniaus vicemerui G.Babravičiui kol kas – 10 parašų

Vilniaus savivaldybės opozicinei Socialistinio liaudies fronto frakcijai priklausanti Jūratė Žeimienė teigia kol kas surinkusi 10 parašų po interpeliacija sostinės vicemerui liberalcentristui Gintautui Babravičiui.
Gintautas Babravičius
Gintautas Babravičius / Edgaras Anisimenko/BFL nuotr.

J.Žeimienė BNS trečiadienį sakė, kad interpeliaciją taip pat palaiko „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija. Politikės teigimu, šiuo metu paremti interpeliaciją svarsto ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija, turinti 7 narius. Šios frakcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis BNS patvirtino, kad frakcija gavo interpeliacijos tekstą, bet jo esą dar nesvarstė.

Interpeliacijos procesui pradėti būtina surinkti 17 parašų. Tačiau norint atstatydinti vicemerą būtina surinkti ne mažiau kaip 26 balsus.

Pasak nepasitikėjimo procedūros sumanytojos, mero pavaduotojas G.Babravičius kuruodamas švietimo sritį ir dalyvaudamas Vilniaus miesto ugdymo įstaigų reorganizacijos plano rengime „netinkamai atlieka savo pareigas, nesugeba pasiekti kompromiso tarp visuomenės interesų grupių, rasti sutarimo su tautinių mažumų atstovais ir tokiu būdu diskredituoja savivaldybės valdžią“.

„Be to, G.Babravičius viršydamas savo įgaliojimus teikia neteisėtus pavedimus Vilniaus miesto savivaldybės padaliniams bei pavaldžioms įstaigoms, viešojoje erdvėje elgiasi taip, kad kyla akivaizdžių abejonių esant viešųjų interesų ir jo privačių interesų konfliktui. To pavyzdžiu gali būti tiek 12 tūkst. istorija, tiek įtartinas vicemero susidomėjimas jo nekuruojamomis sritimis, pavyzdžiui Kalvarijų turgavietės privatizavimu“, – išplatintame pranešime teigia J.Žeimienė.

G.Babravičius savo vadovaujamai Liberalų ir centro sąjungai paaukojo 12 tūkst. litų. Šia auka susidomėta žiniasklaidai pranešus, esą G.Babravičius prisipažino partijai savo vardu pervedęs ne asmenines, o kitų asmenų perduotas pinigines lėšas – tą draudžia įstatymas. Vėliau G.Babravičius sakė skyręs šią sumą partijai iš asmeninių lėšų.

J.Žeimienė dėl G.Babravičiaus anksčiau kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

Savivaldybės kontrolės komitete dirbanti J.Žeimienė šių institucijų prašo ištirti žiniasklaidos atskleistus faktus dėl esą G.Babravičiaus galimai nusikalstamos veiklos.

Jos teikimu, savivaldybės pasitarimų protokoluose bei viešuose asmenų liudijimuose užfiksuoti faktai dėl vicemero bandymo galimai už atlygį daryti neteisėtą poveikį siekiant įdarbinti į Kalvarijų turgaus vadovo postą jam artimą asmenį – liberalcentristą Sigitą Kerušauską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius