Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 11

Po įspėjimų dėl masinių išėjimų iš RVPL, ministerija teigia, jog situacija nėra tragiška

Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės (RVPL) sveikatos apsaugos darbuotojų profesinei sąjungai skelbiant, jog ligoninę masiškai palieka darbuotojai, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sako, kad situacija nėra tragiška, pirmadienį pranešė LRT radijas.
Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė
Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip teigia radijas, anot profsąjungos, per pirmą rugsėjo savaitę pareiškimus išeiti iš darbo įteikė penki gydytojai, o iš viso šiais metais iš ligoninės išėjo 68 darbuotojai.

Kaip LRT radijo laidai „Lietuvos diena“ sakė viena ligoninės darbuotojų, pagrindinė problema – gydytojų psichiatrų išėjimas iš darbovietės dėl per didelio krūvio, pacientų srauto.

Savo ruožtu SAM Psichikos sveikatos skyriaus vedėjas Ignas Rubikas radijui patvirtino, kad ministerija rugsėjo 1 dieną gavo profesinės sąjungos skundą dėl padėties ligoninėje, tačiau pažymėjo, kad turimi duomenys nerodo, jog situacija ligoninėje būtų tragiška.

SAM duomenys rodo, kad RVPL darbuotojų kaita yra nemaža, tačiau ligoninės pateikta ataskaita rodo, kad per šiuos metus RVPL įdarbinta dvigubai daugiau gydytojų psichiatrų, nei jų išėjo.

Tuo metu profesinės sąjungos valdybos narė Aurelija Vaitkevičienė nurodė, kad darbuotojų kaita įstaigoje nėra normali, ligoninėje nėra darbų saugos specialisto, trūksta personalo vadovo.

Pasak jos, gydytojui psichiatrui tenka didelis krūvis, o ligoninės vadovybė masišką darbuotojų išėjimą iš ligoninės ignoruoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius