Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 22

Po išteisinimo Vladimiras Jankoitas grąžintas į pareigas Vilniaus policijoje

Teismui dėl piktnaudžiavimo tarnyba išteisinus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus viršininką Vladimirą Jankoitą, jis grąžintas į pareigas.
Vilniaus policijos atstovas V.Jankoitas sako, kad prasidėjus mokslo metams į policijos akiratį patenka daugiau prostitucija besiverčiančių merginų.
V.Jankoitas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Policijos pareigūnui palankų nuosprendį birželio 12 dieną paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Teismui policininką išteisinus dėl visų kaltinimų, birželio 15 dienos įsakymu V.Jankoitas grąžintas į pareigas. Šiuo metu jis atostogauja, BNS pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Kol vyko bylos tyrimas ir nagrinėjimas, V.Jankoitas buvo nušalintas nuo pareigų.

V.Jankoitas teistas dėl to, kad policijos duomenų bazėje esą rinko duomenis apie privatų asmenų gyvenimą. Kartu su juo teistas jo brolis Jurijus Jankoitas, Rolandas Pocius ir Sergejus Kotusevas. Visi jie taip pat išteisinti.

Įtariama, kad šie asmenys prašė Ekologinės policijos viršininko paslaugos, jog šis surinktų duomenis apie vieną ar kitą asmenį. Byloje buvo ir daugiau įtariamųjų, tačiau jie nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti anksčiau pagal laidavimą.

Pagrindinis išteisinimo motyvas – kad nebuvo padaryta žala

Pareigūnai nesurinko duomenų, kad policijos skyriaus viršininkas gavo atlygį už minėtas paslaugas.

„Pagrindinis išteisinimo motyvas – kad nebuvo padaryta žala“, – BNS pirmadienį sakė valstybės kaltintoja šioje byloje, Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Vilma Vidugirienė.

Pasak jos, teismas pripažino, kad rinkta informacija apie asmenis, išskyrus vieną epizodą, tačiau nesukėlė pavojaus nukentėjusiesiems. Teismas V.Jankoito veiksmuose didelės žalos neįžvelgė.

Tuo pačiu nuosprendžiu panaikintas jo laikinas nušalinimas nuo pareigų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis nėra galutinis – per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui. Prokuratūra analizuoja motyvus ir svarsto apskundimo galimybę. Prokuratūra visus keturis kaltinamuosius siūlė pripažinti kaltais ir skirti pinigines baudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius