Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Po įtarimų fiktyviai įdarbinant neįgaliuosius, socialines įmones pareigūnai šukavo jų net neįspėję

Pastaruosius porą mėnesių socialines įmones, kurių Lietuvoje yra apie 130, Darbo inspekcijos, Darbo biržos ir Valstybinė mokesčių inspekcijos pareigūnai šukavo jų net neįspėję.
Neįgalusis vežimėlyje
Neįgalusis vežimėlyje / 123RF nuotr.

Į šias bendroves nusitaikyta įtarus, kad čia neįgalieji įdarbinami fiktyviai, penktadienį informuoja dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tikrinti įmones pradėta kilus įtarimui, kad jose neįgalieji įdarbinami fiktyviai dėl tokioms įmonėms suteikiamų lengvatų.

„Tai nesusipratimas. Dauguma socialinių įmonių dirba labai gerai. Bet paaiškėjus, kad kelios piktnaudžiavo savo statusu, buvo užsipultos visos“, – piktinosi Socialinių įmonių asociacijos vadovė Irena Tarvydienė. Jos teigimu, socialinių įmonių, kuriose dirba apie 2,8 tūkst. neįgaliųjų, likimas pakibo ant plauko.

„Socialinėse įmonėse dirba vos 1 proc. neįgaliųjų, bet joms suteikiama didžiulių lengvatų. Darbuotojams mokama minimali alga, o pelną pasiima savininkai“, – kirto ministerijos Socialinių reikalų ir darbo departamento direktorius Viktoras Majauskas, per metus, anot kurio, 100 savininkų valstybė atseikėja 70-100 mln. litų.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas, turėjęs įstatymų pataisas, jų net neatsivertė – į posėdį susirinkusių ministerijos ir šių įmonių atstovų nuomonės kategoriškai išsiskyrė. Ministerija laikosi nuostatos: įstatymas – niekinis, tokias įmones apskritai reikia naikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius