-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 07 17

Po klausimų Ramūnui Karbauskiui „į kaktą“ sutartis su konsultantais taip ir nepasirašyta

„Valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui greičiausiai teks pavarstyti ir daugiau viešųjų ryšių agentūrų durų. Ketvirtadienį slaptas jo ir Gretos Kildišienės susitikimas su agentūros „PR Service / Edelman Affiliate“ specialistais baigėsi be rezultatų – sutartis nepasirašyta, nes, anot agentūros vadovės Romualdos Stonkutės, „nerasta bendrų taškų“.
Ramūnas Karbauskis ir Kontrimienė išeina iš „PTR service“ patalpų
Ramūnas Karbauskis ir Kontrimienė išeina iš „PTR service“ patalpų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Stonkutė 15min pirmadienį teigė uždavusi daug nepatogių klausimų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungo slyderiui (LVŽS) R.Karbauskiui, nors su juo agentūros patalpose praleido keletą valandų. Tačiau viskas esą baigėsi be rezultatų – požiūris kai kuriais klausimais išsiskyrė.

Šis praėjusį ketvirtadienį vykęs susitikimas baigėsi skandalu, nes R.Karbauskis slapstėsi nuo apie susitikimą sužinojusių žurnalistų vos ne iki vidurnakčio. Susitikime dalyvavusi su juo siejama buvusi parlamentarė Greta Kildišienė patalpas paliko keliom valandom anksčiau ir taip pat itin vengė žiniasklaidos dėmesio.

– Kodėl jūs į agentūrą pasikvietėte frakcijos pirmininką Ramūną Karbauskį? – paklausė 15min R.Stonkutės.

– Partija ieško viešųjų ryšių agentūros, nes toks, matyt, yra poreikis. Mes visada kviečiame pas save tuos, kurie nori su mumis dirbti. Tačiau mes paprastai turime daug klausimų, todėl prieš pasirašydami sutartį turime susirinkti daug informacijos. Darbas su valdančiąja partija yra sudėtingas procesas, todėl reikia viską gerai išsiaiškinti.

– Ką jūs konkrečiai norėjote išsiaiškinti?

– Norėjome atsakymų į visus klausimus, kurie mums rūpi, jei mes dirbtume kartu, todėl uždavėme nepatogių klausimų. Pavyzdžiui, ką partijoje veikia Greta Kildišienė, kokia jos ateitis ten, kiek tiesos visose tose žiniasklaidos publikacijose ir panašiai. Kalbėjome apie tai, kas vyksta partijoje. Mes paprastai tokiais atvejais ir užduodame klausimus „į kaktą“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

– Ir ar jus tenkino išgirsti atsakymai?

– Mes aiškinomės, kur mūsų požiūriai sutampa, o kur ne. Galiu pasakyti, kad ties kai kuriais klausimais mes kitaip matome situaciją nei partijos lyderis. Tad sutarties taip ir nepasirašėme, tiesiog neradome bendrų taškų.

– Jei uždavėte daug atvirų klausimų, tai, matyt, ir apie G.Kildišienės knygą kalbėjote.

– Ne dėl knygos susitikome, tikrai. Apskritai, apie ją nekalbėjome, tai nėra svarbus klausimas, nes komunikacijos paslaugų reikia partijai, o ne knygai.

– Kaip manote, kodėl R.Karbauskis išsirinko jūsų agentūrą kaip pirmą kandidatę konsultavimui?

– Lietuvoje ant rankos pirštų gali suskaičiuoti viešųjų ryšių agentūras, kurios dirba ar dirbo su partijomis. Per praėjusius rinkimus mes dirbome su socialdemokratais. Žinot, darbui su valdančiąja partija reikia daug ką žinoti, tai sunki situacija.

Opozicija gali kurti įvairius viešųjų ryšių triukus, o valdančioji partija turi tinkamai komunikuoti tai, ką ji daro. Pavyzdžiui, apie švietimo reformą kalbama jau trečia kadencija, bet, matyt, kažkas su komunikacija blogai. Manau, kad dabartiniams valdantiesiems trūksta komunikacinių įgūdžių pristatyti tai, ką jie daro.

– Vadinasi, sutarties nepasirašėte ir su „valstiečiais“ nedirbsite?

– Mes nedirbame be sutarties, o jos nepasirašėme. Nesitarėme ir dėl kito susitikimo. Nežinau, gal jie susitikinėja su kitomis agentūromis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius