Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 07 /13:00

Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktorius pareigų neteko po spyrio pavaldiniui per šokius: policija tirs šmeižtą

Panevėžio rajono savivaldybėje neeilinis įvykis – iš darbo atleistas ilgametis Savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Lunskis. Nors, kaip sako pats jau buvęs administracijos direktorius, jis tiesiog prarado politinį pasitikėjimą, tačiau naujienų portalo JP žiniomis, E.Lunskio atleidimo priežastys visai kitos.
Eugenijus Lunskis
Eugenijus Lunskis / JP.lt nuotr.

Netinkamas elgesys

Apie administracijos direktoriaus netinkamą elgesį per Panevėžio rajono Tarybos posėdį prabilo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Panevėžio rajono skyriaus pirmininkas bei Tarybos narys Petras Nevulis.

Pasak jo, sausio 5 dieną vykusiame Panevėžio rajono savivaldybės padėkos vakare, Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktorius E. Lunskis priekabiavo prie Savivaldybės architekto Donato Malinausko.

Neoficialiomis naujienų portalo JP žiniomis, iškilmingo vakaro metu, per šokius, nežinia dėl kokių priežasčių, E.Lunskis D.Malinauskui spyrė iš kojos į nugarą.

Beje, tai galėjo būti ne pirmas kartas, kai E. Lunskis taip „bendrauja“ su savo pavaldiniais.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Eugenijus Lunskis
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Eugenijus Lunskis

Prarado politinį pasitikėjimą

Tačiau apie šį incidentą E.Lunskis kalbėti nebuvo linkęs. Pradžioje jis aiškino, kad jau esąs privatus asmuo ir neprivalo aiškintis, bet vėliau tarstelėjo, kad prarado mero politinį pasitikėjimą.

„Esu politinio pasitikėjimo asmuo. Praradau pasitikėjimą ir buvau atleistas“, – kalbėjo dar kabinete JP.lt žurnalistų sutiktas buvęs Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Architektas elgiasi tinkamai

Panevėžio rajono savivaldybės Architektūros skyriaus vedėjas D.Malinauskas taipogi neatviravo ir nepanoro kalbėti, kas vyko sausio 5-ąją dieną Padėkos vakaro metu.

„Visada elgiuosi tinkamai, o kas elgiasi kitaip, to ir klauskite“, – naujienų portalui JP sakė D.Malinauskas.

Elgesys ir bendravimo stilius ne pats geriausias

Panevėžio rajono meras Antanas Pocius teigė, kad nematė ir nežino, kas įvyko Padėkos vakaro metu.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Antanas Pocius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Antanas Pocius

„Tačiau šis įvykis nenulėmė E.Lunskio atleidimą iš darbo. Tai vienas iš daugelio veiksnių, kurie susidėjo į visumą. Kai kurie veiksniai yra vidiniai ir viešinti jų nesinori. Dalyvavau tame Padėkos vakarėlyje, bet ilgai neišbuvau ir to, ką per Tarybos posėdį pasakojo P.Nevulis, nemačiau. Todėl labai sunku pasverti, kaip buvo iš tikrųjų“, – teigė rajono meras.

A.Pocius neslėpė, kad buvusio administracijos direktoriaus E.Lunskio elgesys nėra pats geriausias.

„Ne kartą su juo kalbėjausi. Bet tai rezultatų nedavė. Kitas dalykas, nusprendžiau, kad nuolaidžiauti nebegalima, nors, kaip specialistui, priekaištų neturiu. Netiko, kaip E.Lunskis bendravo su žmonėmis, pavaldiniais, kaip pateikia informaciją. Tokie dalykai – nepriimtini. Bandžiau su juo kalbėtis – nepavyko, todėl priimtas sprendimas atleisti, kaip praradusi politinį pasitikėjimą“, – naujienų portalui JP teigė Panevėžio rajono meras.

Beje, kadangi E.Lunskis yra atleistas ir Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų, jam nepriklauso ir išeitinė kompensacija.

Situacijos nekomentuoja

Buvęs ilgametis Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, prie kurio dirbo ir iš darbo atleistas E.Lunskis, komentuoti dabartinio mero A.Pociaus žingsnio nebuvo nusiteikęs.

„Girdėjau šitą žinią. Mano nuomonė, kai buvau rajono meru, būtų vienokia, bet dabar komentuoti mero A.Pociaus sprendimą – neetiška. Juolab kad dabar mero įgaliojimai visai kiti. Gerbiu jo sprendimą ir gerbiu žmogų, kuris naudojasi ir turi galią, kad Savivaldybėje viskas būtų gerai. Būtų labai nesolidu komentuoti. Meras elgiasi pagal suteiktas galimybes. Kaip ten Šventajame rašte sakoma: „Neteisk kitų ir pats nebūsi teisiamas“, – naujienų portalui JP sakė P.Žagunis.

Policija aiškinasi aplinkybes dėl šmeižto

Panevėžio apskrities VPK Komunikacijos skyriaus vedėja Odeta Jukniūtė 15min pranešė, kad policijos pareigūnai jokio tyrimo dėl galimo buvusio Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Eugenijaus Lunskio smurto prieš pavaldinį neatlieka.

Tačiau su šia istorija susijęs kitas pranešimas, kuriame, kaip manoma tas pats Eugenijus Lunskis, į pareigūnus kreipėsi dėl šmeižto.

„Sausio 31-ą dieną buvo gautas asmens skundas dėl šmeižto. Ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas, bet renkama informacija, tikslinami duomenys. Bus sprendžiama dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Dėl kažkokio tai spyrio ar smurto joks tyrimas nevykdomas“, – sakė Odeta Jukniūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius