-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 11

Po kratų taksi įmonėse keičiasi tik vadovai?

Mokesčių inspektorių, policijos reido ir vadovų arešto sulaukusios taksi įmonės atnaujino savo veiklą. Nors sulaukiančios kiek mažiau klientų jos nebekalba apie galimus bankrotus. Tiesa, Vilniaus taksi darbuotojų profsąjungos narys Andrejus Kotovičius pastebi kylančią grėsmę, kad šių taksi įmonių veiklos principai ir toliau liks neskaidrūs, nes jų valdymą į savo rankas stengiasi perimti suimtųjų giminaičiai.
Taksi vairuotojas
Taksi vairuotojas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Drakonas mirė. Tegyvuoja drakonas“, – taip apibūdina situaciją taksi versle sostinėje taksi darbuotojų profsąjungos narys. Pasak jo, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) krėstų įmonių valdymo klausimas po jų vadovų suėmimo liko neišspręstas.

Todėl dabar kyla įtarimų, kad įmonės nepasimokys iš savo klaidų ir stengsis toliau veikti kaip veikusios – nekeisdamos nei vairuotojų įdarbinimo, nei mokesčių mokėjimo principų.

„Mano žiniomis, suimtų žmonių giminaičiai perima tą verslą ir labai abejotina, kad jie kitaip vykdys veiklą. (...) Panašu, kad viskas grįžta į senas vėžes tik su kitais veikiančiais asmenimis, o tai turbūt būtų blogiausia, kas gali atsitikti“, – 15min.lt sakė A.Kotovičius.

Norėtų valdyti patys

Todėl, pasak profsąjungos atstovo, susivieniję taksi darbuotojai aiškinsis, ar nebūtų įmanoma atsakomybę už įmonių veiklą prisiimti patiems bent tol, kol nepaaiškės, ar jų vadovai tikrai yra nusikaltėliai.

„Yra idėja kreiptis į institucijas, į savivaldybę, kad darbo kolektyvams įmonės perduotų atsakomybę už įmonių veiklą. Ne turtinius dalykus, ne materialius, bet pačią veiklą, kad direktorius pats paskirtų kolektyvą bent iki tol, kol paaiškės suimtųjų likimas“, – aiškino taksi profsąjungos atstovas.

Dėl šios idėjos, pasak A.Kotovičiaus, profsąjunga turėtų apsispręsti kitą savaitę.

15min.lt penktadienį nepavyko susisiekti su daugeliu taksi įmonių administracija. Nurodytais įmonių telefonais atsiliepė tik dispečerės, tačiau paprašytos padėti susisiekti su dabar vadovaujančiais įmonei asmenimis, šios išjungdavo pokalbį pyktelėjusios ir nė neatsisveikinusios.

Kompiuterių dar neatgavo

Tuo tarpu šią savaitę įtariamuoju mokesčių slėpimu tapęs ir skundęsis, kad valdoma bendrovė gali bankrutuoti, „Standart taksi“ (buvusio „Martono taksi“) vadovas Ričardas Kriukovas 15min.lt penktadienį sakė, kad jo įmonės darbas jau grįžta į įprastus rėmus.

Tiesa, kol kas „Standart taksi“ gali naudotis tik savo sąskaitomis bankuose. Įmonės kompiuteriai ir buhalteriniai duomenys iki šiol laikomi policijos.

„Situacija jau šiek tiek geresnė, sąskaita nebėra užblokuota. Dabar vienintelė likusi problema, kad iki šiol Policijos departamentas neleidžia mums prisijungti prie savo kompiuterių ir tvarkyti visus finansinius reikalus“, – aiškino R.Kriukovas.

Anot jo, Policijos departamentas grąžinti kompiuterius žadėjo dar penktadienį, tačiau to nepadarė.

„Ten jie turbūt labai užsiėmę, nes sakė, kad atiduos penktadienį, bet penktadienį paprašė kreiptis raštu“, – teigė „Standart taksi“ direktorius.

Prarado klientų

Tiek „Standart taksi“, tiek kalbintos taksi įmonių dispečerės pripažino viena: kratų laikotarpiu ir po jų pastebimai sumažėjo keleivių.

„Srautai buvo sumažėję, bet penktadienį jau gana normaliai atsinaujino“, – 15min.lt sakė R.Kriukovas.

Daugiausia keleivių prarado tos įmonės, kurių „centriukai“ nebuvo pasiekiami kelias dienas. Šių įmonių klientai ėmė kviesti kitas taksi įmones ir, gali būti, prie senųjų nebegrįš.

Primename, kad pirmadienį VMI kartu su policininkais ir prokuratūra atliko daugiau nei 60 kratų Vilniuje ir jo apylinkėse tikrindama daugiau nei 30 Vilniuje veikusių taksi įmonių veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius