Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 18

Po „mandagumo atsistatydinimo“ prezidentas teikia Seimui S.Skvernelio kandidatūrą

Naujasis prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Seimui turėtų pateikti Sauliaus Skvernelio kandidatūrą toliau eiti premjero pareigas.
Gitanas Nausėda ir Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praeitą penktadienį G.Nausėdai davus prezidento priesaiką, Vyriausybė jam grąžino įgaliojimus. Tokia procedūra, kartais vadinama „mandagumo atsistatydinimu“, yra numatyta Konstitucijoje.

S.Skvernelis Seimo posėdyje prisistatys Seimo nariams ir atsakys į jų klausimus. Balsavimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai vyks kitos savaitės antradienį.

Premjeras su prezidentu taip pat turės suderinti naujosios Vyriausybės sudėtį. Dekretą dėl jos turės pasirašyti naujasis šalies vadovas.

S.Skvernelis teigia, kad Vyriausybėje pasikeis daugiau nei vienas ministras.

Tai reiškia, kad Seimas turės balsuoti ne tik dėl S.Skvernelio skyrimo premjeru, bet ir dėl Vyriausybės programos, nes bus pasikeitę daugiau kaip pusė ministrų nuo Vyriausybės įgaliojimų gavimo 2016 metais.

S.Skvernelis iš pradžių žadėjo, kad dėl nesėkmingų prezidento rinkimų atsistatydins iš pareigų, bet vėliau apsigalvojo ir nusprendė likti poste.

Prieš kelias savaitės koalicijos sutartį pasirašė „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

Pagal naują sutartį koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.

Praėjusią savaitę prezidento pareigas pradėjęs eiti G.Nausėda sakė, kad atnaujintoje Vyriausybėje pageidautų matyti ir moterų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius