Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 09

Po maudynių „Vichy“ vandens parke susirgo vaikai, parkas užsidaryti neketina

Po maudynių Vilniaus „Vichy“ vandens parke mažametės mergaitės motinai teko kreiptis į medikus, sunegalavo ir daugiau vaikų – juos išbėrė, pakilo temperatūra, kamavo vėmimo priepuoliai. „Vichy“ parko atstovai tvirtina, kad vanduo negalėjo susargdinti vaikų, nes jis yra švarus. Nors Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba (VVSPT) yra pareikalavusi laikinai uždaryti parką dėl jo lankytojams keliamo pavojaus, verslininkai iki šiol atsisako tai padaryti.
„Vichy“ vandens pramogų parkas
„Vichy“ vandens pramogų parkas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vilnietė Neringa 15min.lt papasakojo, kad jos ketverių metu dukra sunegalavo ankstyvą pirmadienio rytą. Išvakarėse moteris su savo vaikais, pussesere ir jos atžalomis pramogavo „Vichy“ vandens parke.

„Naktį po maudynių duktė pradėjo karščiuoti, temperatūra pakilo iki 40 laipsnių, visas jos kūnas buvo išbertas raudonomis dėmėmis, jai skaudėjo sąnarius“, – pasakojo vilnietė. Ji pridūrė, kad bėrimo žymės išryškėjo ir ant jos vienų metų sūnaus kūno.

Moteris teigė iš pradžių pamaniusi, kad vaikai susirgo raudoniuke, tačiau šeimos gydytojas šios diagnozės nepatvirtino. Vėliau vilnietė dukterį nuvežė į Santariškių klinikas. Klinikų medikai kurį laiką negalėjo pasakyti, kuo serga mažametė. Anot Neringos, gydytojai galiausiai nusprendė, kad mergaitei pasireiškė alerginė reakcija.

„Kraujo tyrimas parodė, kad vaikas sunegalavo ne dėl bakterijos, tai reiškia, kad duktė nesusirgo legionelioze“, – sakė Neringa.

Anot vilnietės, blogai pasijuto ir pusseserės atžalos – vieną išbėrė, kitą kamavo stiprūs galvos skausmai, vaikas vėmė.

Neringa teigė kreipusis į „Vichy“ vandens parko administraciją, tačiau parko atstovai moterį užtikrino, kad vaikai susirgo ne dėl jų kaltės. „Jie man atsiuntė atsakymą su vandens tyrimų rezultatais, kuriuose teigiama, kad vanduo pavojaus nekelia. Gal jie tikrino ne baseino, o čiaupo vandenį?“ – piktinosi ji. Anot Neringos, sunegalavę vaikai jau pasveiko.

„Vandenį nuolat tikriname“

„Vichy“ vandens parko atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas 15min.lt aiškino, kad parke naudojamas vanduo nuolat tikrinamas ne tik dėl legionelių kiekio.

Anot vilnietės, blogai pasijuto ir pusseserės atžalos – vieną išbėrė, kitą kamavo stiprūs galvos skausmai, vaikas vėmė.„Mes tiriame visą eilę vandens parametrų ir laikomės visų vandens higienos reikalavimų. Šiuo konkrečiu atveju man sunku pasakyti, kodėl vaikai susirgo. Reikia, kad priežastį pasakytų specialistai“, – sakė jis.

Apskųs teismo nutartį

Vandens parkas yra įsivėlęs į konfliktą su higienistais. VVSPT specialistai parke anksčiau aptiko padidintą pavojingų bakterijų – legionelių – kiekį. Antradienį įsigaliojusio VVSPT sprendimo laikinai uždaryti vandens parką verslininkai nevykdo. Jie tvirtina jau anksčiau sunaikinę pavojingas bakterijas.

Penktadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas nesutiko patenkinti „Vichy“ prašymo sustabdyti tarnybos sprendimo vykdymą, taigi, parkas privalo užverti duris lankytojams.

N.Mikalajūnas 15min.lt sakė, kad po teismo sprendimo parkas durų neužvers, nes „Vichy“ ketina apskųsti teismo nutartį. „Mes turime tyrimų rezultatus, kurie patvirtina, kad jokios grėsmės vanduo nekelia. Vanduo yra švarus, todėl nesuprantame, dėl ko turime stabdyti veiklą“, – sakė jis.

Priminsime, kad atstovo spaudai minimus vandens tyrimus atliko Nacionalinis sveikatos priežiūros centras. VVSPT atstovai teigia negalintys remtis kitų įstaigų higienistų atliktais tyrimais. Tarnyba turi pati įsitikinti, kad vanduo nekelia pavojaus

15min.lt jau skelbė, kad Visuomenės sveikatos specialistai ketvirtadienį užfiksavo daugiau „Vichy“ vandens parko padarytų pažeidimų nei iki tol.  Tuo metu parkas pastarąją naktį stengėsi pagerinti savo vandens būklę įrengdamas vandens šildytuvus, kurių sveikatos specialistai reikalavo, tačiau parkas iki tol neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius