Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Po merijos langais – protestai dėl parko

Poilsio parko likimą lemianti Klaipėdos valdžia po langais sulaukė protestuotojų. Pirmadienį čia išsirikiavo būrys visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką“ aktyvistų, kurie surengė piketą tuo metu, kai savivaldybės tarybos Socialinių reikalų komitetas svarstė administracijos siūlymą likviduoti parką valdančią bendrovę.
Piketuotojams valdžios veiksmai kelia įtarimų.
Piketuotojams valdžios veiksmai kelia įtarimų. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Piketas Parkas

Tarybos sprendimas, kuriuo bendrovei priklausęs turtas būtų perduotas savivaldybei, parengtas atsižvelgus į valdininkų darbo grupės pasiūlymus.

Likviduoti parką valdančią bendrovę nuspręsta dėl to, kad ši nuo įkūrimo 1995 metais dirbo nuostolingai, jai priklausančios Vasaros koncertų estrados veikla yra sezoninė, priklauso nuo oro sąlygų, nes yra po atviru dangumi, todėl nepatraukli koncertų organizatoriams. Joje vieši renginiai vyksta tik 3–4 kartus per metus.

Numatyta likvidavus įmonę turtą perduoti dviem savivaldybei pavaldžioms biudžetinėms įstaigoms. Vasaros koncertų estrada rūpintųsi Kultūros centras Žvejų rūmai, sporto bazę administruotų  Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centras. Čia vyktų miesto sporto, pramoginiai, kultūros renginiai. Kol egzistuoja bendrovė, savivaldybė negali skirti lėšų aplinkai tvarkyti, o jų vis stinga.

Planai likviduoti vegetavusią įmonę papiktino judėjimo-asociacijos „Aš Klaipėdai“ narius, kurie ne kartą organizavo parko švarinimo akcijas, ragino klaipėdiečius nebūti abejingiems ir prisidėti atkuriant šią patrauklią ir itin lankomą viešąją erdvę.

Protestuotojai kaltina valdžią ignoruojant tautos balsą ir atsisakant bendradarbiauti su miesto visuomenininkais sprendžiant parko likimą. Jiems nebuvo leista dalyvauti minėtos darbo grupės posėdžiuose ir išsakyti savo nuomonę.

„Mes norėjome dalyvauti ir kartu priimti geriausią sprendimą dėl parko ateities. Likviduojant kyla didelė rizika prarasti turtą, jis nebūtinai tarnaus miestiečių reikmėms. Kadangi nebuvo konstruktyvios diskusijos su valdžia, kurios laukėme, nežinome, kokie jų kėslai, matome tik riziką“, – priekaištus dėstė visuomeninio judėjimo iniciatorė Jolanta Norkienė.

Savivaldybės administracijos vadovai kaltinimus atmeta, esą visi visuomeninių organizacijų ir miestiečių pasiūlymai priimami ir svarstomi.

„Kviečiame visuomenininkus teikti savo pasiūlymus raštu, tačiau iš šios asociacijos jokių pasiūlymų nesulaukėme“, – teigė administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Dėl bendrovei priklausančio turto perdavimo ketvirtadienį spręs tarybos Kolegija. Lemiamą žodį dėl parko likimo rugsėjo 22-ąją tars savivaldybės Taryba. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius