-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 09

Po mitingo – į nakvynės namus

Pirmadienį Vilniuje vykęs turgaus prekiautojų mitingas neapsėjo be incidentų – buvo sulaikyti 22 mitingo dalyviai, aštuoniems iš jų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.
Piketo akimirka
Piketo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė, daugiausia protokolų surašyta dėl pasirodymo viešoje vietoje girtam. Dėl to nubausti penki mitingo dalyviai. Jiems gresia baudos nuo 30 iki 50 litų, rašo „Vilniaus diena“.

Vienas mitinguotojas buvo sulaikytas, nes turėjo negaliojantį pasą. Jam taip pat teks susimokėti baudą.

Vienas neblaivus policijos sulaikytas mitinguotojas už girtuokliavimą viešoje vietoje jau buvo baustas, todėl jam protokolas surašytas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnio 2 dalį. Bauda jam bus didesnė – kodeksas už šį nusižengimą numato piniginę baudą nuo 50 iki 100 litų.

Vienas mitinguotojas buvo sulaikytas, nes turėjo negaliojantį pasą. Jam taip pat teks susimokėti baudą.

Viena alkoholio padauginusi moteris mitinge per daug emocingai rodė savo pyktį, todėl jai teks atsakyti pagal du Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnius – už nedidelį chuliganizmą ir pasirodymą girtai viešoje vietoje.

Pareigūnams su sulaikyta turgaus prekiautoja sunkiai sekėsi susikalbėti, todėl moteris buvo nuvežta į nakvynės namus „Sala“. Administracinių teisės pažeidimų protokolai jai buvo surašyti ryte, kai ji išsimiegojo ir išsiblaivė.

Į prekybininkų mitingą prie Seimo pirmadienio vidurdienį protestuoti prieš reikalavimą turguose turėti kasos aparatus susirinko apie 5 tūkst. žmonių.

Mitinge priimta rezoliucija reikalaujama atšaukti sprendimą dėl privalomo kasos aparatų įvedimo, priešingu atveju grasinama jį boikotuoti ir prie parlamento pradėti neterminuotą bado akciją.

Vyriausybė nutarė nuo gegužės pradžios privalomai įvesti kasos aparatus turgaus prekeiviams, dengtuose paviljonuose pardavinėjantiems maisto produktus. Valdžia teigia, kad nauja tvarka užtikrins didesnį verslo skaidrumą, geresnę pajamų apskaitos kontrolę ir užkirs kelią šešėlinei veiklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius