Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 12

Po „naktinių kvailiojimų“ – klaidų atitaisymai

Popietę Seimas kibo toliau taisyti viso pluošto mokesčių įstatymų, kuriuos dar taip neseniai priėmė naktimis. Pataisos turėtų būti priimamos ypatingos skubos tvarka. Šiandien joms tik pritarta po svarstymo, o paskutinė procedūra – priėmimas – atidėta iki kito antradienio.
Seimą šturmuoja merai.
Seimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Kadangi prieštaraujančių atitaisymams nebuvo, kalbėtojai ne tiek nagrinėjo pataisų projektus, kiek dalijosi prisiminimais apie tų įstatymų priėmimą.  „Prisiminkime tas naktis, kaip čia mes kvailiojom, kaip buvo priimami šie įstatymai“, – sakė iš tribūnos „tvarkietis“ Egidijus Klumbys. Anot jo, ypatingos skubos tvarka taisant tuos pačius įstatymus vėl daroma ta pati klaida. Tačiau forsuoti nusiteikusių seimūnų toks įspėjimas nesutrikdė.

Naujienų portalas 15min.lt primena, jog visas pluoštas mokesčių įstatymų Seimui taisyti buvo pateiktas antradienį, o šiandien komitetuose aptarti dokumentų projektai jau svarstomi Seime. Pirmiausia taisomos Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostatos,  dėl kurių labiausiai priešinosi ūkininkai. Siūloma žemdirbių pajamų apmokestinimui taikyti pereinamąjį laikotarpį – 2009-aisiais žemdirbių pajamos būtų apmokestinamos 5 proc., 2010-aisiais – 10 proc. ir tik 2011-aisiais joms būtų taikomas 15 proc. mokesčių tarifas.

Taip pat imtasi taisyti įstatymus, kuriais buvo apmokestinamos pensijos, socialinės išmokos, vaikų priežiūrai skirti alimentai. Pagal naująsias pataisas pensijos ir kitos socialinės išmokos jau nebus įskaičiuojamos į neapmokestinamų pajamų dydį, todėl gyventojų pajamų mokesčių pensininkams ir socialiai remtiniems žmonėms nebedidins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius