Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 01 01

Po Naujųjų sutikimo paplūdimiuose – tonos šiukšlių

Sausio 1 dieną Palangoje šiukšlių rinkimo akcija vyko ne taip, kaip buvo planuojama – atvykę į akcijos vietą jos dalyviai rado sutvarkytą pajūrį. Iki akcijos komunalinės tarnybos jau buvo spėję surinkti ir išvežti didesnę dalį šiukšlių.
Paplūdimiuose liko tuščios pakuotės nuo fejerverkų.
Paplūdimiuose liko tuščios pakuotės nuo fejerverkų. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Turėję rytą pradėti šiukšlių rinkimu, akcijos dalyviai galėjo įsitikinti, kaip gerai dirba Palangos komunalinis ūkis. Šios įmonės vadovas informavo, kad vien centriniame paplūdimyje sausio 1 d. buvo surinkta 3 tonos naujametinių šiukšlių: plastikinių indelių, šampano butelių, pirotechnikos liekanų.

Viliamasi, kad šis nutikimas nesutrukdys Palangos apsivalymo akcijai tapti gražia tradicija po kiekvienų Naujų metų sutikimo.

Akcijos dalyviai neprarado geros nuotaikos. Ieškodami kopose užsilikusių šiukšlių, tarp jų rado ir sužadėtuvių žiedo dėžutę. Jie džiaugiasi, kad Palangoje sutikti Naujieji metai kažkam tapo labai svarbiu gyvenimo įvykiu.

Nuo Kalėdų iki Naujųjų metų Kalėdų šviesos miestu tapusioje Palangoje vyko festivalis, kurio tikslas – paskelbti apie pasikeitimus Palangoje. Čia buvo įžiebta įspūdinga šviesos skulptūrų, sukurtų origami principu, alėja, miestą papuošė netradicinė Kalėdų eglė, sukonstruota iš daugiau kaip 120 šviečiančių burbulų. Šios netradicinės dekoracijos bei meninės instaliacijos skirtos sukurti kuo daugiau jaukumo miesto svečiams bei atverti miesto erdves kūrybai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius