-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 12

Po oro atakų prieš talibus sustiprinta PAG-9 apsauga

Penktadienį pasibaigus NATO gynybos ministrų susitikimui krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė telefonu kalbėjosi su Lietuvos vadovaujamos devintosios Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG-9) vadu pulkininku Alvydu Šiupariu. Ministrė domėjosi, kokia yra saugumo situacija prie Goro provincijos sostinės Čagčarano įsikūrusioje stovyklavietėje ir jos apylinkėse.
Nepaisant ekonominių sunkumų, tarptautinių misijų finansavimas šiais metais nesikeis.
Afganistanas / S.Paukštės/BFL nuotr.

Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija, PAG-9 vadas sakė, kad po birželio 9 d. amerikiečių karių įvykdytų oro atakų Afganistano vakarinėje dalyje, besiribojančioje su Goru, prieš talibų maištininkų vadą ir jo būrio kovotojus sustiprinta stovyklavietės apsauga, padidintas kovinis lygis, tačiau kokio nors vietos gyventojų aktyvumo nepastebėta.

Pasak oficialaus amerikiečių pranešimo, minėtos karinės operacijos taikinys buvo mula Mustafa, vadovavęs maždaug 100 kovotojų būriui, kuris organizuodavo atakas prie kelio, jungiančio nuošalų Gorą su Herato provincija, besiribojančia su Iranu. Naujausiais duomenimis, nepasitvirtino informacija, kad mula Mustafa tikrai nukautas, tačiau žinoma, jog per ataką žuvo ir civilių.

Krašto apsaugos ministrė PAG-9 vado telefonu klausė, ar nėra vietos gyventojų nepasitenkinimo dėl civilių žūties. Plk. A.Šiuparis informavo, kad kol kas jokių atgarsių nepastebėta. Ministrė vadui palinkėjo ramaus savaitgalio.

Šiuo metu Afganistane tarnauja devintoji Afganistano Goro provincijos atkūrimo karių pamaina, suformuota Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono pagrindu. Be Lietuvos, šioje misijoje taip pat dalyvauja Danijos, Gruzijos, Japonijos, JAV, Kroatijos ir Ukrainos atstovai.

PAG – NATO tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms priklausanti Lietuvos vadovaujama bendra civilinė ir karinė misija. Lietuvos vadovaujama PAG misija Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. Pagrindinė PAG užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius