-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 03

Po palankaus teismo sprendimo buvęs Šiaulių mokesčių inspekcijos vadovas gali grįžti į darbą

Panevėžio apygardos teismas byloje dėl Šiaulių apygardos prokuroro papirkimo nutarė, kad šį pareigūną papirkti bandęs Šiaulių valstybinės mokesčių inspekcijos (ŠVMI) vadovas Evaldas Vaineikis gali grįžti į darbą.
VMI kepuraitė
VMI kepuraitė / VMI nuotr.

E.Vaineikis apskundė jam nepalankų Kelmės teismo sprendimą, kuriuo jis buvo pripažintas kaltu dėl bandymo papirkti ir piktnaudžiavimo. Nuteistojo skundą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas apeliaciją patenkino iš dalies ir paskelbė naują nuosprendį, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pasak dienraščio, panevėžiečiai nusprendė, kad E.Vaineikio veikoje nebuvo piktnaudžiavimo požymių, todėl dėl šio nusikaltimo jis išteisintas. Šiaulių tarybos nariui panaikintas draudimas metus dirbti valstybės tarnyboje, o skirta 8840 litų bauda sumažinta iki 2600 litų.

Kartu su E.Vaineikių dėl kurstymo piktnaudžiauti Kelmės teismo baudomis nubausti buvęs Šiaulių apskrities policijos viršininkas Vidas Maigys ir verslininkas Jonas Kungys iš viso išteisinti.

E.Vaineikis buvo sulaikytas užpernai lapkričio 9 dieną darbo vietoje ir netrukus nušalintas nuo pareigų. Prokurorai tvirtino, kad E.Vaineikis bandė papirkti J.Kungio bendrovės „Butrema“ bylą tiriantį prokurorą Ernestą Armalą – jam į kabinetą pernai lapkričio 3-iosios rytą atnešė 100 litų kainuojantį butelį konjako ir 14 litų vertės raudonųjų ikrų skardinę.

Prokuroras E.Armalas teismui pasakojo, kad E. Vaineikis buvo atėjęs į jo kabinetą, prieš tai jam paskambinęs telefonu. Liudytojo teigimu, svečias įteikė popierinį paketą. Kai prokuroras pareiškė, jog negeria alkoholio, Mokesčių inspekcijos vadovas numojo ranka ir išėjo. Prokuroras teigė netrukus po įvykio surašęs tarnybinį pranešimą apie įvykį ir jį pateikęs Šiaulių apygardos vyriausiajam prokurorui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius