Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 02

Po pareigūno žūties S.Skvernelis beda į Telšių apskrities komisariatą: yra masė problemų

Premjeras Saulius Skvernelis pažymėjo, kad Telšių apskrityje yra jau ne pirmas atvejis, pasibaigęs pareigūno mirtimi. Vyriausybės vadovo akimis, ten yra sisteminės problemos, kurias turėtų spręsti policijos generalinis komisaras.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Skelbiama, kad Mažeikių rajone žuvęs policijos pareigūnas nedėvėjo nuo šūvių apsaugančios liemenės.

S.Skvernelio teigimu, tai yra kiekvieno pareigūno ekipiruotės klausimas.

„Ir žmonės, kurie išleidžia pareigūną į tarnybą, jie atsako už tai, kad tas pareigūnas tinkamai būtų ekipiruotas. Telšių apskrityje jau ne pirmas toks atvejis su pareigūno mirtimi. Matyt, ten yra sisteminės problemos, kalbant apie patį komisariatą“, – Seime žurnalistams sakė premjeras.

S.Skvernelis aiškino, kad jau ne pirmas kartas, kai pareigūnai netinkamai instruktuojami, yra netinkamai patikrinami ir panašiai.

„Ten yra masė problemų, kurias turėtų generalinis komisaras išspręsti“, – pažymėjo jis.

Atsakomybę, anot S.Skvernelio, turėtų prisiimti tiesioginis vadovas – komisariato viršininkas. Jis atsako už tai, kad darbas būtų tinkamai organizuojamas, o pareigūnai – tinkamai apsaugoti.

„Priemonės yra, bet jeigu jos nedėvimos, tai dabar nereikia nė diskutuoti, ar būtų išgelbėję – ne tame esmė. Jeigu pareigūnas turi dėvėti, turi turėti tam tikra ekipiruotę išeidamas į darbą, tai privalo būti padaryta“, – akcentavo Vyriausybės vadovas.

S.Skvernelis taip pat sakė, kad policijos generalinis komisaras žino Vyriausybės lūkesčius dėl policijos reformos

„Ir, manau, žengia teisingus žingsnius, kalbant ir specializaciją pareigūnų, ką jūs ir paminėjote. Ir tuos žingsnius reikia žengti“, – komentavo jis.

Šį penktadienį Naisiuose vyks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba. Tačiau S.Skvernelis vis dar tiesiai neatsako, ar dalyvaus Seimo rinkimuose.

„Nieko neturiu aš pateikti jokių atsakymų. Aš dalyvausiu taryboje kaip Vyriausybės vadovas. Tikrai mielai ir kalbėsiuosi“, – sakė jis.

Į klausimą, ar dalyvaus rinkimuose, S.Skvernelis teigė jau atsakęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius